Anghel Iordănescu aruncă „bomba”: „Dacă mă iau după Burchel, eu și Mircea Lucescu nu suntem antrenori!” 

Anghel Iordanescu licenta Pro Lucian Burchel Mircea Lucescu scoala de antrenori Fotbal intern Iordănescu, Jenei, Lucescu
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Februarie 2023, 09:13
Data actualizarii: Joi 02 Februarie 2023, 09:23

Anghel Iordănescu și-a exprimat părerea despre ultima polemică din fotbalul românesc: antrenorii fără licențe PRO.

Situația lui Mihai Pintilii (38 ani) de la FCSB a generat ultimul scandal din fotbalul românesc. Lucian Burchel (58 ani), șeful Școlii de Antrenori, l-a reclamat pe fostul închizător al roș-albaștrilor că a pregătit echipa în cantonamentul din Antalya, iar acesta poate primi o suspendare de minumum 4 etape.

Certificatul de antrenor obținut de Anghel Iordănescu și Mircea Lucescu nu este acceptat de FRF 

Federația Română de Fotbal nu recunoaște carnetul de antrenor pe care Mihai Pintilii l-a obținut în Republica Moldova. Mai mult, Anghel Iordănescu (72 ani) dezvăluie că nici școala făcută de acesta, împreună cu Mircea Lucescu (77 ani), nu este validată de FRF pentru a profesa în Liga 1. 

„Nu aș vrea să intru în polemică, îl respect foarte mult pe Mihai Pintilii și țin foarte mult la el. Sunt convins că va fi un antrenor bun. Nu știu ce licență a făcut și de unde a luat-o, din Moldova... .

Dacă mă iau după Burchel, nici Mircea Lucescu nu e antrenor și nici eu nu sunt antrenor! Pentru că am luat carnetul de antrenor acum ceva ani, când am făcut o școală la Federație cu regretatul Cornel Drăgușin. Practic acel carnet de antrenor nu este valabil! Asta nu pot să înțeleg!”, a declarat Anghel Iordănescu pentru Fanatik

Cu toate acestea, selecționerul „Generației de Aur” susține că școala de antrenori este obligatorie pentru a te forma complet în meserie de tehnician. Însă, consideră că perioadă de obținere a carnetului este prea lungă pentru foștii internaționali români.

„Dar ceea ce trebuie să se înțeleagă și să nu se uite e că experiența de jucător este una și ceea ce se întâmplă ca antrenor este cu totul altceva. Și eu sunt pentru foștii mari jucători, cum este și Mihai, care au jucat la națională, să antreneze. De școală ai nevoie! Dacă nu faci școala, nu-ți așezi gândurile, școala te ordonează, te învață niște situații speciale, deosebite, nu mai vorbesc de comunicare, relație cu presa.

Școala de antrenori te ordonează și îți clarifică gândurile! Cu cât participi la mai multe cursuri, simpozioane, conferințe… Cred că am stat de mă săturasem și la UEFA și FIFA. Dar poate și Federația a greșit că a tolerat astfel de lucruri până acum. Trebuie să se ia decizia să se stopeze aceste lucruri

Vă repet, din punctul meu de vedere e mult pentru un jucător de fotbal să stea 5-8 ani până să ajungă la prima divizie. Maximum 2-3 ani dacă ar fi după mine”, a mai spus Angehl Iordănescu.

sursă foto: sport pictures

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!