„Așa au trecut 17 ani!” Ce a ajuns să facă astăzi atacantul francez care a câștigat Mondialul în 1998

Stéphane Guivarc h cupa mondiala 1998 Franta Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2023, 16:11
Data actualizarii: Joi 28 Septembrie 2023, 16:11

La Cupa Mondială din 1998, vârful a fost om de bază pentru Franța, care a luat trofeul.

Stéphane Guivarc'h a purtat numărul 9 la Mondial, a jucat în cinci din cele șapte meciuri ale Franței și a fost titular inclusiv în finala de poveste cu Brazilia (3-0).

Deși nu a marcat pe parcursul turneului, atacantul francez a fost folosit constant de selecționerul Aimé Jacquet pentru abilitățile sale de pivot.

Guivarc'h a făcut parte dintr-o echipă cu nume precum Zinedine Zidane, Patrick Vieira, Thierry Henry, Christophe Dugarry, Youri Djorkaeff sau Didier Deschamps.

Guivarc'h a ajuns să vândă piscine: „Așa au trecut 17 ani!”

Ajuns la 53 de ani, Guivarc'h a urmat o carieră complet diferită de foștii săi colegi, cei mai mulți ajunși antrenori sau analiști TV. Vârful care a făcut carieră la Auxerre se ocupă astăzi cu vânzarea de piscine!

„Sunt în acest business de 17 ani deja. Șeful este prieten cu mine, ne-am împrietenit când a lucrat chiar la casa mea. Mi-a spus că are nevoie de un agent de vânzări. Cum nu făceam nimic în acea perioadă, am zis că-i dau o mână de ajutor. Și așa au trecut 17 ani”, a povestit Stéphane Guivarc'h, în direct la RMC Sport.

„Sunt toată ziua pe drumuri, totul merge bine, iar seara mă duc acasă. Am o viață echilibrată, nu alerg după camere și microfoane”, a mai zis fostul atacant al naționalei Franței.

Guivarc'h și marele său regret după Mondialul din 1998

Guivarc'h, golgheter în Ligue 1 în 1997 și 1998, are acum legătură cu fotbalul doar prin clubul Union Sportive Trégunc, din diviziile regionale din Franța. Fostul atacant este președinte al micuței grupări aflate aproape de Concarneau, orașul natal al lui Guivarc'h.

Unul dintre regretele sale rămâne acela că nu a marcat la Mondialul din 1998. „Încă mă bântuie, mă gândesc constant. Era un Mondial, era în Franța, iar eu dădusem 47 de goluri la Auxerre în timpul sezonului! De asta e fotbalul încântător. 

Lilian Thuram, de exemplu, nu marcase niciun gol toată cariera și apoi a dat două cu Croația, în semifinale”, a mai declarat Stéphane Guivarc'h.

  • 14 selecții și un gol pentru Franța are Stéphane Guivarc'h.
  • Brest, Guingamp, Auxerre, Rangers, Rennes și Newcastle sunt echipele din cariera francezului.
  • Guivarc'h s-a retras din fotbal în 2002, la 32 de ani. 
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!