UEFA a anuntat noul termen pentru comunicarea echipelor participante in competitiile europene! Campionatele interne sunt OBLIGATE sa se incheie in iulie

UEFA a anuntat noul termen pentru comunicarea echipelor participante in competitiile europene! Campionatele interne sunt OBLIGATE sa se incheie in iulie

Forul european a organizat o intalnire prin videoconferinta cu toti reprezentantii federatiilor afiliate.

FRF a anuntat decizia UEFA cu privire la termenul limita pentru comunicarea echipelor ce vor participa in comeptitiile europene. Astfel, sefii fotbalului european au decis sa modifice termenul initial, care era pe 30 iunie, noua data limita fiind acum 20 iulie. 

Modificarea s-a facut cu scopul de a da mai mult timp competitiilor interne pentru incheierea sezoanelor, in contextul pandemiei de coronavirus, iar propunerea a fost sustinuta si de FRF, asa cum informeaza site-ul oficial.

Totusi, sunt multe campionate care probabil ca nu vor reusi sa duca la bun sfarsit sezonul actual in timp util si ramane de vazut ce echipe vor primi dreptul de a merge in cupele europene.

"Noua data limita pentru comunicarea echipelor participante in competitiile europene este 20 iulie, precedentul termen era 30 iunie si fusese stabilit de UEFA dupa consultarile din 17 martie. Competitiile europene sunt programate acum sa debuteze pe 28-30 iulie, partidele tur, iar mansa secunda sa aiba loc in perioada 4-6 august.

De asemenea, in urma discutiilor avute de administratia UEFA cu federatiile nationale, s-a decis ca este necesara încheierea campionatelor pe teren pentru ca meritul sportiv si spiritul de competitie sunt criteriile care trebuie sa primeze.

Deciziile urmeaza sa fie supuse aprobarii in sedinta Comitetului Executiv UEFA de joi, 23 aprilie", se arata in comunicatul FRF.

Totodata, programul nationalelor va fi afectat, iar Romania este implicata direct.

"Un alt subiect abordat in cadrul videoconferintei a fost cel referitor la meciurile echipelor nationale. Dupa cum a fost comunicat deja, partidele ce trebuia saa se dispute în luna martie si luna iunie au fost amanate si se vor desfasura in toamna acestui an.

In prezent se lucreaza cu trei scenarii pentru organizarea play-off-ului din toamna, o decizie finala urmand sa se ia pe 27 mai, cand e programata o nouă sedinta a CEx UEFA.

In urma prestatiei din Liga Natiunilor, reprezentativa Romaniei este calificata in play-off si va intalni Islanda, in deplasare, in semifinala. In cazul unui succes, tricolorii vor juca finala pentru locul de calificare la EURO, tot pe teren strain, impotriva Bulgariei sau Ungariei", mai anunta FRF.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Peste 7.000 de oameni și-au cumpărat vechime în muncă. Ce trebuie să facă românii care vor să procedeze la fel
BRAT
Modifică setările cookies