Trei cluburi de top din Europa au cantonamentul în Rusia și ucrainenii au „căpiat” de furie: „Aveți sânge pe mâini!”

Dinamo Kiev Fenerbahce Rusia Steaua Rosie Belgrad Ucraina Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Iulie 2023, 08:00
Data actualizarii: Duminica 09 Iulie 2023, 08:04

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a trimis un comunicat dur.

Rusia este suspendată din competițiile FIFA și UEFA, dar cluburile locale reușesc să atragă adversari de top în perioada de pregătire. Zenit Sankt Petersburg, campioana la zi a Rusiei, organizează în aceste zile un turneu amical.

Invitatele lui Zenit sunt Fenerbahce Istanbul, Steaua Roșie Belgrad și Neftchi Baku, fosta formație a lui Laurențiu Reghecampf și posibila viitoare destinație a lui Adrian Mutu. Toate echipele vor juca fiecare cu fiecare în cadrul Pari Premier Cup.

Reacție de necrezut dinspre Dinamo Kiev: „Fenerbahce, club fără onoare! Îi ajutați pe criminali!”

Dinamo Kiev a publicat un comunicat extrem de violent la adresa clubului Fenerbahce, în contextul în care fanii turci au scandat numele lui Vladimir Putin la ultima întâlnire dintre cele două echipe, vara trecută.

„Când fanii din Istanbul au scandat numele țării ucigașe și au venit la meci purtând măști cu chipul celui mai sadic om din Europa, clubul a tăcut. Acum e clar de ce. Banii plini de sânge de la Gazprom au umbrit totul, v-au lăsat fără onoare și conștiință.

Rachetele rusești ucid ucraineni în fiecare zi și întreaga lume civilizată este unită împotriva agresiunii și a crimelor în masă. Dar clubul vostru acceptă bani însângerați de la sponsorii terorismului. UEFA și FIFA interzic cluburile din Rusia în competițiile internaționale, dar voi mergeți în turneu la ei, ca să faceți bani și să jucați cu agresorii.

Nicio sumă de bani nu poate justifica acest comportament rușinos, această deplasare acasă la criminalii aceia fără morală și umanitate. Nu ne e teamă să o zicem: îi ajutați pe criminali să continue agresiunea sângeroasă pe pământul Ucrainei. Legitimați cel mai mare rău din secolul 21! Fenerbahce - club fără onoare, fără rușine, fără conștiință. Să vă fie rușine”.

Fenerbahce și Zenit se iubesc la infinit

În martie 2023, Zenit Sankt Petersburg și Fenerbahce au semnat un parteneriat care se va întinde pe doi ani de zile. Colaborarea este valabilă atât pentru echipele de fotbal, cât și pentru cele de baschet și alte sporturi.

Potrivit parteneriatului, cele două cluburi vor juca în partide și turnee amicale la toate grupele de vârstă, vor schimba programe de antrenament și își vor împrumuta jucători.

Gazprom, compania la care a făcut referire Dinamo Kiev în comunicat, deține clubul Zenit Sankt Petersburg și totodată este acționar principal la Steaua Roșie Belgrad. Sârbii vor juca în acest sezon direct în grupele UEFA Champions League.

Fenerbahce, locul doi în ultima ediție a campionatului turc, va evolua în UEFA Conference League, la fel ca Neftchi Baku, și ea prezentă la turneul amical din Rusia. Gruparea turcă nu a reacționat încă la acuzele venite dinspre Kiev.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!