Spania nu joaca Tiki-Taka! DECLARATIA omului care a renascut Furia Roja socheaza campioana de la EURO!

Autor: Sport.ro
Joi 05 Iulie 2012, 10:32

	Spania nu joaca Tiki-Taka! DECLARATIA omului care a renascut Furia Roja socheaza campioana de la EURO!

"Barcelona si Spania au stiluri diferite, dar Brazilia lui Pele a fost mai buna". Cuvintele apartin unuia dintre cei mai buni antrenori ai Spaniei.

Luis Aragones a antrenat-o pe Spania la EURO 2008, atunci cand ibericii au castigat prima data EURO dupa o seceta de 44 de ani! Insa tot el contrazice stilul Tiki-Taka:

"Nu putem spune ca Spania e cea mai buna din istorie, dar e intre cele mai bune echipe. Spania nu joaca la fel de bine ca brazilienii lui Pele, ei aveau o tehnica mai buna individual, spaniolii sunt mai precisi. Stilul echipei nu vine de la Barcelona, nu este dependent de ea. Spania joaca altfel, tine de unitatea grupului, de calitatea fotbalistilor", a spus Aragones, citat de Marca.

Luis Aragones a antrenat Spania timp de 4 ani, intre 2004 - 2008, el fiind cel care a pregatit Spania pentru reusita de la EURO 2008. Are 73 de ani si s-a retras din activitate.

Spania are in palmares 4 mari trofee internationale: 3 EURO ('64, 2008, 2012) si 1 CM (2010). Pe langa acestea, mai are si un titlu olimpic, in 1992, la Jocurile Olimpice de la Barcelona.

De numele lui Pele se leaga perioada de aur a Braziliei la fotbal. Echipa din care a facut parte, alaturi de alte nume grele ca Garrincha, Vava, Zagallo sau Jairzinho, a castigat CM de 3 ori - in '58, in '62 si in 1970.

Tot mai multe țări europene impun vaccinarea anti-Covid, sub amenințarea unui val 4 al pandemiei
BRAT
Modifică setările cookies