Fotbal extern

Situația fără precedent la Benfica! Antrenorul a fost sabotat de către jucători! Numele uriaș pregătit de conducere 

Jorge Jesus a fost demis de la Benfica după un conflict avut cu un lider al echipei. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Decembrie 2021, 19:14
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 10:01

Benfica a fost învinsă în optimile Cupei Portugaliei de către Porto, 0-3, iar la finalul partidei, Pizzi (32 ani), liderul vestiarului, i-a reproșat lui Jorge Jesus că nu l-a folosit titular în confruntarea cu marea rivală, conform Marca. Iar tehnicianul a simțit nevoie să-i acorde o lecție și l-a exclus din lot. Doar că ceilalți jucătorilor s-au poziționat de partea lui Pizzi și au refuzat să se mai prezinte la antrenamente.

În cele din urmă, Jorge Jesus a fost demis de către conducerea clubului, Nelson Verissimo urmând să o pregătească pe Benfica până la finalul sezonului. 

„Benfica anunță că, de comun acord, Jorge Jesus nu mai este antrenorul primei echipe. Benfica îi mulțumește pentru toată munca depusă în ultimul an și jumătate și îi dorește multe realizări în viitor.

Benfica va respecta toate obligațiile contractuale până la rezilierea contractului sau până când Jorge Jesus și echipa sa tehnică vor semna un nou contract. 

Nelson Verissimo își va asuma funcția de antrenor principal la Benfica până la finalul sezonului”, este comunicatul oficial emis de Benfica. 

Jorge Jesus a reușit să se califice alături de echipa portugheză în primăvara europeană, dintr-o grupă cu Barcelona și Bayern, și i-a trimis pe catalani în Europa League, ca în optimile Champions League Benfica să o întâlnească pe Ajax. 

Pirlo, dorit de conducerea Benficăi 

Doar că AS anunță că șefii clubului portughez s-au orientat deja către un alt antrenor. Potrivit publicației spaniole, Andrea Pirlo se află în negocieri cu Benfica pentru a prelua banca tehnică. 

Dacă tehnicianul va da curs propunerii, va fi la a doua experiență din cariera de antrenor, după ce a pregătit-o pe Juventus în sezonul 2020-2021, când a obținut locul 4, ultimul care duce automat în grupele Champions League, în ultima etapă din Serie A. 

Modifică setările cookies