Roberto Baggio a castigat World Peace Award: "Ma bucur mai mult decat atunci cand am castigat Balonul de Aur"

Autor: Sport.ro
Marti 09 Noiembrie 2010, 21:53
Roberto Baggio a castigat World Peace Award: "Ma bucur mai mult decat atunci cand am castigat Balonul de Aur"

World Peace Award, decernat in fiecare an de laureatii premiului Nobel pentru pace, i-a fost atribuit, marti, fostului fotbalist italian Roberto Baggio, care a declarat ca o astfel de distinctie il bucura mai mult decat "Balonul de Aur”.

"Este mai bine decat Balonul de Aur (n.r. - primit de Baggio in 1993). Comparativ cu o astfel de recompensa, toate celelalte succese personale si profesionale devin ridicole", a declarat Baggio pentru agentia de presa Ansa.

Premiul ii va fi inmanat lui Baggio vineri, la Hiroshima (Japonia). Fostul fotbalist, convertit la budism, a fost recompensat pentru angajamentul sau umanitar, in special in Birmania. Ambasador al FAO (Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura) din 2002, Roberto Baggio a militat pentru eliberarea disidentei Aung San Suu Kyi, laureata a premiului Nobel pentru pace.

Roberto Baggio si-a incheiat cariera de jucator in 2004, dupa ce a evoluat la echipe precum Fiorentina, Juventus, AC Milan si Inter Milano si dupa ce a participat la trei editii ale Cupei Mondiale.

In 2009, World Peace Award a fost atribuit cantaretei britanice Annie Lennox, pentru participarea acesteia la lupta impotriva SIDA in Africa de Sud.

Joshua vs Ruiz: sambata, 00:45, PRO TV! Supergala BATALIA CONTINENTELOR incepe la 20:00 la PRO X!

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își angajează răspunderea pe 2 pachete de legi
BRAT