Roberto Baggio a castigat World Peace Award: "Ma bucur mai mult decat atunci cand am castigat Balonul de Aur"

roberto baggio Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Noiembrie 2010, 21:53
Data actualizarii: Marti 09 Noiembrie 2010, 21:56

World Peace Award, decernat in fiecare an de laureatii premiului Nobel pentru pace, i-a fost atribuit, marti, fostului fotbalist italian Roberto Baggio, care a declarat ca o astfel de distinctie il bucura mai mult decat "Balonul de Aur”.

"Este mai bine decat Balonul de Aur (n.r. - primit de Baggio in 1993). Comparativ cu o astfel de recompensa, toate celelalte succese personale si profesionale devin ridicole", a declarat Baggio pentru agentia de presa Ansa.

Premiul ii va fi inmanat lui Baggio vineri, la Hiroshima (Japonia). Fostul fotbalist, convertit la budism, a fost recompensat pentru angajamentul sau umanitar, in special in Birmania. Ambasador al FAO (Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura) din 2002, Roberto Baggio a militat pentru eliberarea disidentei Aung San Suu Kyi, laureata a premiului Nobel pentru pace.

Roberto Baggio si-a incheiat cariera de jucator in 2004, dupa ce a evoluat la echipe precum Fiorentina, Juventus, AC Milan si Inter Milano si dupa ce a participat la trei editii ale Cupei Mondiale.

In 2009, World Peace Award a fost atribuit cantaretei britanice Annie Lennox, pentru participarea acesteia la lupta impotriva SIDA in Africa de Sud.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!