Putin, un car de nervi cand a fost intrebat de dopaj: "E o decizie politica!"

Putin, un car de nervi cand a fost intrebat de dopaj: "E o decizie politica!"

Rusia a fost suspendata timp de 4 ani din toate competitiile majore de cater WADA.

Agentia Mondiala Antidoping a luat decizia in unanimitate intr-o sedinta ca a avut loc la Lausanne. Rusia plateste dupa ce a manipulat date de laborator predate investigatorilor internationali in ianuarie 2019.

Imnul si steagul Rusiei nu vor putea fi folosite la evenimentele mondiale majore, inclusiv la Jocurile Olimpice din 2020 si Cupa Mondiala de Fotbal din 2022. Atletii care nu au fost vizati de ancheta anti-doping vor putea concura sub un steag neutru.

"Nu am ce sa reprosez Comitetului Olimpic Rus. Nu a existat nicio reclamatie oficiala, deci tara ar trebuit sa poata concura sub steagul rusesc. Sunt de parere ca WADA a incalcat regulamentul olimpic si avem tot dreptul sa facem apel", a declarat Vladimir Putin intr-o conferinta de presa.

Presedintele Rusiei a mai spus ca decizia este una politica.

"Orice sanctiune ar trebui sa fie individuala si legata de ceva ce s-a intamplat. Daca se ia o decizie colectiva, atunci avem toate motivele sa credem ca aceasta n-are nicio legatura cu sportul, ci este una luata pe considerente politice", a incheiat Putin.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Actorul și regizorul Horaţiu Mălăele a fost diagnosticat cu Covid-19
BRAT