NEWS ALERT Probleme mari pentru Luka Modric! Fotbalistul lui Real Madrid este inculpat într-un proces de corupție din Croația

Luka Modric Dejan Lovren Dinamo Zagreb Real Madrid zdravko mamic Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2023, 09:54
Data actualizarii: Vineri 30 Iunie 2023, 09:56

Starul naționalei croate este acuzat de mărturie falsă în țara natală.

Fotbaliştii Luka Modric (Real Madrid) şi Dejan Lovren (Lyon) au fost din nou inculpaţi în Croaţia pentru sperjur, în cadrul unui important proces de corupţie care a zguduit fotbalul local în 2017, informează AFP.

Inculpaţi pentru aceleaşi fapte în 2018, acuzaţiile împotriva celor doi croaţi au fost abandonate câteva luni mai târziu, după ce naţionala Croaţiei a terminat pe locul al doilea la Cupa Mondială din Rusia, la care au participat amândoi.

Un caz legat de transferurile fotbaliștilor la Tottenham şi Lyon

Faptele se referă la mărturia lor în timpul procesului fostului patron al clubului Dinamo Zagreb, Zdravko Mamic, şi al altor trei persoane, la un tribunal din Osijek (Croaţia). 

Cazul se referă la contractele lor cu clubul croat şi la transferurile lor la Tottenham în 2008 pentru Modric şi la Lyon în 2010 pentru Lovren.

Fostul patron al lui Dinamo Zagreb a fugit după ce a primit 6 ani și jumătate de închisoare

Zdravko Mamic, care a fugit în Bosnia, a fost condamnat în acest proces la şase ani şi jumătate de închisoare pentru că a deturnat, împreună cu complicii săi, peste 15 milioane de euro de la club, infracţiuni care au cauzat, de asemenea, un prejudiciu de 1,5 milioane de euro statului. 

"Infracţiunea penală de sperjur" se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani, potrivit Codului penal croat.

news.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!