"Prima criza din mandatul selectionerului". Polonezii nu au nici ei parte de debutul asteptat in preliminariile pentru Mondial. Ce spun dupa 2-2 in Kazahstan
5 2016 11:14

"Prima criza din mandatul selectionerului". Polonezii nu au nici ei parte de debutul asteptat in preliminariile pentru Mondial. Ce spun dupa 2-2 in Kazahstan

Romania si Polonia se vor intalni pe 11 noiembrie 2016, respectiv 10 iunie 2017, prima data la Bucuresti, apoi la Varsovia.

Toata Romania vede Romania! Sambata, 24 martie, Israel - Romania! Marti, 27 martie, Romania - Suedia!

Cele doua nationale, considerate, alaturi de Danemarca, principalele favorite din grupa E la calificarea la Campionatul Mondial din 2018, au debutat cu stangul in noua campanie. Romania a remizat cu Muntenegru la Cluj, scor 1-1, in timp ce polonezii au scos doar un 2-2 la Astana, in Kazahstan.

Daca prestatia Romaniei n-a fost una dintre cele mai bune, iar rezultatul nici el, acelasi lucru se poate spune, insa, si despre cea a Poloniei.

Nationala lui Lewandowski, Kapustka si Blaszczykowski a scos doar un punct la Astana, dupa ce a condus Kazahstanul cu 2-0 in minutul 35. 

Polonezii au fost egalati in repriza secunda, cand au jucat mult mai slab, chiar daca Milik a avut si doua bare.

Egalul a provocat nemultumiri la Varsovia, mai ales in conditiile in care polonezii se considerau mari favoriti la primul loc. De altfel, selectionerul lor, Adam Nawalka, spunea ca Polonia e intre primele 8 forte ale lumii.

Intr-un editorial al unui jurnalist polonez al cotidianului Gazeta Wyborcza se vorbeste despre "prima criza din mandatul selectionerului Nawalka". 

Ziaristii polonezi considera ca nationala lor n-a reusit sa imprumute din calitatile unei formatii cu mari pretenii, aratand la  inceput un fotbal incet, cu multe atingeri de balon in propria jumatate de teren. Cu exceptia sclipirilor de la cele doua goluri, polonezii au intrat in jocul gazdelor si le-au dat acestora motive sa spere. Reusita de 1-2 i-a facut pe polonezi sa intre in panica, incasand pe fondul acestei caderi psihice si golul egalizator.

Jurnalistii de la Varsovia mai scriu ca acest rezultat ii readuce pe polonezi cu picioarele pe pamant si, chiar daca au dreptul sa se planga de ghinion, dat fiind ca au lovit bara de doua ori, vor trebui sa analizeze serios meciul si jocul.

"Acest meci este ca o galeata de apa rece pe care ne-a turnat-o cineva in cap. In prima repriza am controlat jocul in conformitate cu planurile facute inainte de partida, dar am ratat situatiile de 3-0 si chiar 4-0. I-am avertizat pe baieti sa nu intre in jocul kazahilor. In momentul in care am pierdut controlul, jocul a devenit haotic. Corelat cu greselile noastre, s-a ajuns la acest 2-2", a spus si selectionerul Poloniei, Nawalka.2 comentarii
  • 5 2016
    Stick Macar unii au ocazii, inscriu goluri, la noi e o SECETA prelungita...Cand si cand un strop de ...bucurie pentru suporteri. Jucatorii nu numai ca vin din campionate slabe dar sunt BLAZATI si se exprima in consecinta pe teren...Acceasi atitudine, aceleasi figuri triste ( de amintire...) acelasi joc anost si lipsit de consistenta: mingea in spate si IMPOTENTA in fat portii !!! Nu poti emite pretentii la locul 1 cu fotbalisti precum Stancu, Torje, Bicfalvi, Filip, Hoban sau chiar Sapunaru...!!!...
  • 5 2016
    muson Acelasi joc fara orizont.Nu s-a vazut nici o schimbare in bine.Eu zic sa nu ne facem iluzii in legatura cu calificarea pt a nu avea dezilizii mai tarziu.Poti sa il aduci si pe Murinho ori Guardiola, daca nu au jucatori , nu au cum sa iti castige meciuri.Din moment ce aproape intreaga liga romaneasca e in faliment, ce pretentii mai avem la calificari si victorii in meciurile importante?Trebuie urmat urgent exemplul Ungariei in reforma sportiva, altfel asa vom orbecai mult timp....
  • 5 2016
    ce? tu vobesti ca si cetatean polonez sau cum?...
Un val de aer polar aduce din nou ninsori în toată Europa. În România vor fi -9 grade
BRAT