Moment istoric pentru San Marino! Ce a reușit cea mai slabă națională din lume în preliminariile EURO 2024

san marino Kazahstan preliminarii euro 2024 Fotbal extern Naționala din San Marino / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 18:57
Data actualizarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 18:57

San Marino, locul 207 în clasamentul FIFA, ultimul, a reușit o performanță notabilă în preliminariile EURO 2024.

Cea mai slabă națională din lume la ora actuală, conform clasamentului FIFA, a pierdut și penultimul meci din preliminariile EURO 2024, însă San Marino a reușit să marcheze în deplasare din Kazahstan.

San Marino, cea mai slabă națională din lume, a marcat în două meciuri consecutive

În partida disputată la Astana, Kazahstan s-a impus cu 3-1. Chesnokov a reușit o dublă pentru gazde, în minutele 19 și 51, iar fundașul Simone Franciosi a redus din handicap pentru San Marino în minutul 60, după o fază fixă. Scorul final a fost stabilit de Aymbetov, în minutul 90+1, din penalty.

San Marino, stat cu o populație de aproximativ 34.000 de oameni, a ajuns astfel la două meciuri consecutive cu gol marcat. Naționala condusă de Fabrizio Costantini reușise aceași performanță și în precedent joc din preliminarii, 1-2 cu Danemarca, în octombrie.

Potrivit Opta, este pentru prima dată din 2005 încoace când San Marino marchează în două meciuri internaționale consecutive.

Înaintea meciurilor cu Danemarca și Kazahstan, San Marino avea 16 partide oficiale consecutive fără gol marcat. 

În ciuda golurilor înscrise, San Marino rămâne fără punct după primele nouă meciuri din preliminarii în grupa H. Naționala lui Fabrizio Costantini are un golaveraj 2-28 și se află în clasament sub Slovenia (19p), Danemarca (19p), Kazahstan (18p), Finlanda (12p) și Irlanda de Nord (6p).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!