Nivelul rosu de amenintare terorista in Franta: autoritatile fac exercitii zilnice, inclusiv in interiorul fan zone-urilor din marile orase | VIDEO

Nivelul rosu de amenintare terorista in Franta: autoritatile fac exercitii zilnice, inclusiv in interiorul fan zone-urilor din marile orase | VIDEO

Toata Romania vede Romania - UEFA EURO 2016 se vede in DIRECT la ProTV

Campionatul European care sta sa inceapa in Franta este marcat de o alerta terorista. Franta si Belgia au fost lovite in ultimul an de jihadisti, motiv pentru care autoritatile se tem de alte eventuale atacuri.

De luni bune, Franta se afla sub cod rosu de amenintare terorista, iar apropierea debutului EURO a determinat autoritatile sa ia si mai multe masuri de precautie.

Cantonamentele celor 24 de echipe nationale sunt pazite zi si noapte de soldati inarmati, la fel si zonele cheie ale marilor orase.

Pentru a fi pregatiti, francezii organizeaza chiar si exercitii in fan zone-urile din marile orase. Un astfel de caz s-a petrecut si astazi la Lyon, oras in care Romania va intalni Albania. Fortele de securitate au organizat un exercitiu dupa scenariul unui atac cu bomba, urmat de asaltul teroristilor asupra fan zone-ului.

"Suntem pregatiti? Ei bine, cred ca asta este exact ce aratam astazi la Lyon, ca si in alte mari orase franceze. Da, suntem pregatiti", a spus purtatorul de cuvant al politiei franceze, Michel Delpuech.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Măsurile de relaxare care se vor aplica de la 1 iunie, în România. Când am putea renunța la mască
BRAT
Modifică setările cookies