Moment istoric în fotbal! S-a arătat primul cartonaș alb într-un meci oficial! Ce semnificație are 

cartonas alb Fotbal extern
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 20:22
Data actualizarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 20:24

Fotbalul feminin a avut parte de o premieră inedită în Portugalia, la duelul dintre Benfica și Sporting. 

Echipele de fotbal feminin Benfica și Sporting s-au duelat în Cupa Portugaliei, sâmbătă seară. Meciul a fost marcat de un moment istoric pentru fotbal, venit după un incident petrecut în tribune în timpul desfășurării partidei. 

Înainte de pauză, când Benfica avea avantaj 3-0 pe tabelă, unui fan i s-a făcut rău în tribune și a avut nevoie de intervenția medicilor. Staff-urile celor două grupări au răspuns prompt și l-au ajutat pe suporter, timp în care meciul a fost întrerupt. 

Premieră istorică în fotbal: arbitrul a arătat cartonașul alb 

Înainte de a fluiera reluarea partidei, 'centralul' meciului, Catarina Campos, a scos cartonașul alb din buzunar, arătându-l de două ori. 'Țintele' au fost echipele medicale ale cluburilor portugheze pentru promptitudinea cu care au intervenit pentru a-l ajuta pe suporterul care acuza stări de rău. Publicul a izbucnit în urale, aplaudând momentul. 

Conform regulamentului Federației Portugheze de Fotbal, cartonașul alb poate fi folosit de către arbitru pentru a evidenția și „premia” un gest de fair-play petrecut în timpul unei partide. Arbitrul poate arăta cartonașul alb atât jucătorilor, cât și antrenorilor sau membrilor staff-ului. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!