Juventus a făcut publice cifrele reale ale transferului lui Ronaldo la Manchester United. Cât vor primi pentru portughez

Cristiano Ronaldo juventus Manchester United Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 August 2021, 10:09
Data actualizarii: Marti 31 August 2021, 10:16

Cristiano Ronaldo a plecat de la Juventus Torino, transferându-se la clubul la care a devenit celebru, Manchester United.

Mutarea starului portughez în Anglia nu a fost una benefică din punct de vedere financiar pentru clubul italian. Potrivit informațiilor oferite de aceștia, Cristiano Ronaldo a fost vândut la Manchester United pentru 15 milioane de euro, suma care poate fi achitată în cinci ani, la care se adaugă și bonusuri de maxim 8 milioane în funcție de rezultate.

Această operațiune ar putea genera un impact financiar negativ de aproximativ 14 milioane de euro pentru anul 2020/2021. 

Cristiano Ronaldo a plecat de la Juventus după trei ani petrecuți la gruparea torineză, perioadă în care a jucat în 133 de meciuri, a marcat 101 goluri și a câștigat 5 trofee. 

Transferul la United, o strategie de marketing?
 

Aducerea lui Cristiano Ronaldo la Manchester United a creat o adevărată isterie în rândul fanilor "diavolilor roșii".

După 12 ani, starul portughez a revenit pe Old Trafford, însă nu toată lumea privește cu ochi buni această mutare. Pe lângă Ronaldo, United i-a mai transferat pe Raphael Varane și Jadon Sancho. 

Gary Neville este de părere că strategia clubului nu este una câștigătoare, iar situația nu se va îmbunătăți semnificativ, cel puțin pe teren scurt. 

"Au făcut ceea ce era normal, deoarece se aflau sub presiune. Au făcut două-trei transferuri și le-au închis gura oamenilor. Cred că sunt probleme mult mai mari și mai adânci la United", a declarat Neville.

"Nu puteau să-l lase pe Ronaldo să meargă la Manchester City. Trebuiau să-l ia fie că își doreau sau nu. Fanii nu se pot plânge de transferurile făcute în această vară. Nu cred că venirea lui Ronaldo îi va face mai buni", a adăugat acesta. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!