OFICIAL Marius Șumudică revine la Gaziantep! Anunțul clubului

Marius Sumudica Gaziantep Turcia Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Septembrie 2023, 15:22
Data actualizarii: Miercuri 06 Septembrie 2023, 15:22

Marius Șumudică (52 de ani) este la un pas de revenirea în antrenorat, la mai bine de două luni după ce a rămas liber de contract.

Marius Șumudică revine la Gaziantep

UPDATE, miercuri, 15:20: Gaziantep a anunțat oficial că a ajuns la un acord de principiu cu Marius Șumudică. Tehnicianul român va sosi joi în Turcia pentru ultimele discuții cu conducerea clubului, iar ulterior este așteptat să semneze contractul cu ultima clasată din Super Lig.


Analist TV pentru o scurtă perioadă, Șumudică a decis să se concentreze asupra continuării carierei de antrenor, iar presa din Turcia susține că tehnicianul român este foarte aproape de revenirea la Gaziantep, club pe care l-a mai pregătit în perioada 2019-2021.

Deniz Biricik, jurnalist la beINSports, anunță că sunt șanse mari ca anunțul oficial să vină în scurt timp: "Noul antrenor al lui Gaziantep va fi Marius Șumudică. Acum sunt în derulare negocierile, iar părțile sunt aproape de o înțelegere. Dacă nu apare nicio problemă, se va semna contractul în scurt timp".

Gaziantep Doguș, o altă publicație din Turcia, anunță că Marius Șumudică a fost principala variantă luată în calcul de președintele Memik Yilmaz, care s-a bazat în principal pe experiența anterioară a lui "Șumi" la Gaziantep.

"Un număr incredibil de tehnicieni l-au contactat pe președintele Memik Yilmaz pentru poziția vacantă de antrenor. Totuși, Yilmaz a spus că îl preferă pe Șumudică pentru că știe bine clubul și jucătorii, dar și pentru că fanii îl doresc înapoi la echipă", a scris sursa citată.

"Șumudică la Gaziantep. Antrenorul român va semna în curând", anunță și A Spor.

  • Gaziantep s-a despărțit recent de antrenorul Erdal Guneș, după un start foarte slab de campionat, cu patru eșecuri în primele patru etape.
  • Gaziantep este ultima clasată din Turcia după patru etape, fără punct și golaveraj 2-10. Următorul meci al echipei este programat pe 17 septembrie, contra lui Gaziantep, în deplasare.

Rezultate bune, dar plecare cu scandal în primul mandat de la Gaziantep

Marius Șumudică a pregătit-o pe Gaziantep în perioada iunie 2019 - ianuarie 2021. În primul sezon a încheiat pe locul 8, iar la începutul anului 2021, cu puțin timp înainte de a pleca, dusese echipa pe prima poziție în Super Lig.

Despărțirea dintre Șumudică și Gaziantep a fost abruptă. Conducerea clubului a fost deranjată de anumite declarații ale lui Șumudică, antrenorul plângându-se de latura financiară și spunând că va ajunge să își sune soția pentru a-i cere bani.

Șumudică, dorit înapoi și de suporteri

Gaziantep s-a despărțit recent de antrenorul Erdal Guneș, după un start foarte slab de campionat, cu patru eșecuri în primele patru etape, iar fanii echipei îl cer pe Marius Șumudică înapoi la echipă, susține presa turcă.

"Gaziantep s-a despărțit de Erdal Guneș și continuă să caute un nou antrenor. O sugestie interesantă vine din partea fanilor, care vor să îl vadă pe Șumudică, cel care a avut aici o perioadă de succes. Rămâne de văzut ce se întâmplă cu experimentatul tehnician, având în vedere modul în care a părăsit echipa", au scris cei de la Telgraf.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!