Lovitura dura pentru Rusia si Qatar! FIFA anunta ca ar putea sa le retraga organizarea Cupelor Mondiale

Lovitura dura pentru Rusia si Qatar! FIFA anunta ca ar putea sa le retraga organizarea Cupelor Mondiale

Pentru prima data de la pornirea scandalului de coruptie de la FIFA, posibilitatea ca Rusia si Qatar sa piarda mondialele din 2018 si 2022 a devenit reala.

Intr-un interviu acordat de Domenico Scala, presedintele Comisiei de Audit a FIFA, pentru Sonntagszeitung, Rusia si Qatar au fost avertizate ca ar putea pierde turneele finale din 2018 si 2022.

"Daca exista dovezi ca Rusia si Qatarul au obtinut Cupa Mondiala gratie numai unor fapte de coruptie, atunci le-ar putea fi retrasa", a explicat Domenico Scala. Acesta a subliniat, insa, ca "aceste dovezi nu au fost furnizate" pana in prezent.

Scandalul de coruptie de la FIFA l-a facut deja pe Blatter sa demisioneze din functie, saptamana trecuta.

Presedintele Rusiei a atacat interventia autoritatilor americane in scandalul de coruptie de la FIFA.

Vladimir Putin sustine ca "este vorba de o incalcare grava a principiilor de functionare a organizatiilor internationale", acesta acuzand Washingtonul ca "impune jurisdictia sa altora", intr-un caz in care "niciunul dintre functionari (din cadrul FIFA) nu este american" si "niciuna dintre fapte nu s-a produs in SUA"

Presedintele Rusiei mai vorbeste si despre "presiunile" exercitate asupra lui Blatter "pentru a impiedica desfasurarea Cupei Mondiale din 2018 in Rusia".

"Este o tentativa evidenta de a impiedica realegerea domnului Blatter in postul de presedinte al FIFA", a declarat Vladimir Putin.

Citeste si:RusiaFIFAQatar
VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis: Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie. Gradual se vor ridica măsurile
BRAT
Modifică setările cookies