Fotbal extern

FIFA pregateste o noua inovatie tehnologica in fotbal! Blatter vrea sa "imprumute" un sistem din rugby si fotbal american

►Sepp Blatter, presedintele FIFA, a ajuns la varsta de 78 de ani, dar nu planuieste sa se retraga. Oficialul Forului International intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat
►Acesta a vorbit in weekend despre Mondialele din Rusia si Qatar, dar si despre ultima inovatie pe care doreste sa o introduca in fotbal

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Septembrie 2014, 10:01
Data actualizarii: Marti 09 Septembrie 2014, 10:18

Ajuns la 78 de ani si aflat de aproape doua decenii in fruntea celui mai important organism din fotbalul mondial - FIFA, Sepp Blatter nu are ganduri de retragere.

Seful FIFA a vorbit in weekend despre viitorul sau in fruntea organizatiei, dar si despre viitorul indepartat, care include organizarea Campionatelor Mondiale din 2018 si 2022. Blatter a dat asigurari ca turneele finale le vor ramane rusilor si qatarezilor, FIFA avand o pozitie ferma in ceea ce priveste organizarea acestor competitii sportive, in ciuda conflictelor politice si a scandalurilor de coruptie din ultima perioada.

Presedintele Federatiei Internationale de Fotbal a recunoscut ca se gandeste la un nou mandat de patru ani, promitand ca va lupta impotriva rasismului din fotbal si spunand ca va impune reguli si sanctiuni si mai stricte in aceasta privinta. De asemenea, Blatter a spus ca FIFA lucreaza intens pentru a ajuta la stabilirea unei relatii intre Israel si Palestina.

Un alt punct deosebit de important pe agenda presedintelui FIFA este insa cel legat de implementarea probei video in fotbal, dupa modelul deja intalnit in rugby, fotbal american si tenis. Blatter planuieste sa duca si mai departe sistemul "eagle-eye", deja intalnit la Campionatul Mondial, iar acesta sa functioneze si in alte situatii, nu doar pe linia portii.

"Exista aceasta propunere, ca antrenorii sa aiba dreptul sa contestie decizia arbitrului si sa vada pe imagini daca aceasta a fost una corecta. Acest lucru se va putea intampla insa doar in momentul in care jocul va fi oprit. De asemenea, va trebui ca totul sa fie monitorizat de televiziunea care se ocupa de transmisiunea meciului, nu de un alt arbitru. Antrenorul si arbitrul partidei se vor duce si vor urmari imaginile, iar daca acestea vor fi relevante, oficialul va putea schimba decizia, exact ca in tenis, de exemplu", a spus Blatter.

"Rusia si Qatar vor organiza Mondialele, politicul nu interfereaza cu sportul"

Blatter a vorbit in deschiderea SoccerEx Global Convention si despre o situatie extrem de dezbatuta in aceasta perioada - aceea a unui boicot al Mondialului din Rusia, datorat situatiei politice actuale: "Un boicot in sport nu a ajutat niciodata. Mai bine sa asteptam si sa vedem ce se intampla pe plan geopolitic, noi nu trebuie sa intervenim. Am fost in Rusia si am vazut stadiul lucrarilor, totul merge bine. Politicul nu trebuie sa intervina in sport. FIFA poate ajuta la gasirea unei solutii inspre beneficiul fotbalului. Asa s-a intamplat si in Cipru, unde cluburile din partea greaca si cele din partea turca joaca intre ele. Fotbalul poate ajuta, insa nu trebuie sa fie primul instrument pentru solutionarea problemelor", a spus Blatter.

Modifică setările cookies