EXCLUSIV Costel Pantilimon a realizat topul celor mai buni portari: ”Revoluționari”

Costel Pantilimon emotii europene Sport.ro Fotbal extern Costel Pantilimon
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Iunie 2024, 21:01
Data actualizarii: Sambata 08 Iunie 2024, 22:29

Costel Pantilimon a fost invitat la emisiunea Emoții Europene, care se vede de luni până vineri la Sport.ro și pe VOYO, în direct, de la ora 11:00.

Fostul portar s-a retras în martie 2021 la Denizlispor, după o carieră de peste 15 ani. Costel Pantilimon este singurul goalkeeper român care și-a trecut în CV Premier League!

Costel Pantilimon a realizat topul celor mai buni portari: ”Revoluționari”

La Emoții Europene, pe lângă multe alte subiecte abordate, Costel Pantilimon a realizat un TOP 3 al celor mai buni portari din lume. Fostul goaelkeeper i-a scos în față pe Gianluigi Buffon, Manuel Neuer și pe Thibaut Courtois.

Pantilimon a spus despre Buffon și Neuer că au revoluționat postul de portar în fotbal și a evidențiat cât de mult a putut apăra italianul la cel mai înalt nivel.

”Primul să zic Buffon. Constanța și cum a revoluționat tehnica de portar. A ținut-o cred că mai mult de 20 de ani. Neuer, pe doi. Și pe trei, uite, aș putea spune chiar Courtois. Mai sunt și alții, dar Neuer și Buffon mi se par oamenii care au schimbat tot ce ține de metodologia unui portar”, a spus Costel Pantilimon la Emoții Europene.

VIDEO Emisiunea integrală cu Pantilimon la Emoții Europene

Cariera lui Costel Pantilimon

Manchester City, Sunderland și Watford sunt echipele pentru care Costel Pantilimon a evoluat în Premier League. Fostul portar a mai evoluat și în Championship, timp de două sezoane, la Nottingham Forest. Costel Pantilimon a evoluat și în Spania, în La Liga, la Deportivo La Coruna, în sezonul 2017-2018, sub formă de împrumut de la Watford.

3,8 milioane de euro este suma totală pe care a plătit-o Manchester City în 2012, pentru a-l transfera pe Costel Pantilimon de la Poli Timișoara, potrivit Transfermarkt. În străinătate, portarul de 2,03 metri a mai evoluat la Omonia Nicosia (Cipru) și Denizlispor (Turcia).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!