China guangzhou evergrande Fotbal extern

Chinezii au construit "Orasul fotbalistilor". Cum arata academia incredibila de fotbal, care a costat 185 milioane de dolari

Chinezii nu investesc zeci de milioane de dolari doar in fotbalisti faimosi, dar si in crearea altora. Partidul comunist din China si presedintele tarii, Xi Jinping, vor sa faca din fotbalul chinez o mare atractie.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Ianuarie 2017, 19:59
Data actualizarii: Miercuri 04 Ianuarie 2017, 20:07

Pe langa zecile de milioane pe care le platesc unor fotbalisti precum Carlitos Tevez, Oscar ori Witsel, transferati in aceasta iarna, chinezii investesc si in alte ramuri ale fotbalului.

Asa se face ca Guangzhou Evergrande, una dintre cele mai mari echipe ale Chinei, si-a construit o academie de fotbal in valoare de 185 de milioane de dolari.

Academia lui Guangzhou este mai degraba un orasel al fotbalistilor.

2.500 de tineri fotbalisti sunt legitimati la aceasta academie, acestia antrenandu-se pe 50 de terenuri. In "oras" exista scoli pentru fotbalistii de toate varstele.

Jucatorii se antreneaza 6 zile pe saptamana sub stricta supraveghere a 24 de antrenori spanioli, care au sosit printr-un parteneriat menit sa revolutioneze fotbalul la nivel de juniori.

In campus exista, de asemenea, sali de cinema, biblioteci, dar si terenuri de baschet, tenis si volei, pentru recreere.

La intrarea in acest mic orasel troneaza trofeul mondial la scara marita. Acesta este menit sa le aminteasca mereu tinerilor jucatori unde trebuie sa ajunta.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!