Ce sumă va încasa, de fapt, Kylian Mbappe la Real Madrid? Excepția făcută de spanioli pentru atacantul francez 

kylian mbappe PSG Real Madrid Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 17:52
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 17:52

Începe o nouă eră de ”Galactici” la Real Madrid. Kylian Mbappe a fost prezentat oficial la gruparea de pe Santiago Bernabeu, după doi ani în care s-a vorbit intens despre acest transfer.

Este unul dintre cele mai spectaculoase transferuri realizate de Real Madrid de la Cristiano Ronaldo încoace, însă în presa internațională s-a scris că francezul a făcut un sacrificiu imens din punct de vedere financiar pentru a deveni, în sfârșit, jucătorul câștigătoarei trofeului UEFA Champions League.

Cât va câștiga de fapt Kylian Mbappe la Real Madrid

Spaniolii au anunțat imediat după ce transferul a fost oficializat că Mbappe va încasa la Real Madrid un salariu de aproximativ trei ori mai mic decât la PSG, de aproximativ 15 milioane de euro.

Acest lucru este adevărat, însă, dacă punem la socoteală toate bonusurile pe care le va încasa atacantul francez, situația este diferită. Doar pentru că a plecat liber de contract de la PSG și a semnat cu Real Madrid, atacantul va încasa o sumă imensă. Unele publicații au scris că ar fi vorba despre 100 de milioane de euro, în timp ce altele au anunțat că, de fapt, Mbappe încasează până la 150 de milioane de euro.

În condițiile în care adevărul ar fi undeva la mijloc, iar Kylian Mbappe va încasa la semnătură 125 de milioane de euro, acest lucru ar însemna că atacantul va câștiga 25 de milioane de euro pe sezon în plus față de salariul fix.

Astfel, în total, suma încasată anual de Kylian Mbappe la Real Madrid se va ridica la aproximativ 40 de milioane de euro net, o sumă apropiată de cea pe care o primea de la PSG. Mai mult, francezul are trecute în contract și anumite bonusuri de performanță.

Excepția făcută de Real Madrid în privința lui Kylian Mbappe

De altfel, Kylian Mbappe și-a păstrat 100% din drepturile de imagine în ceea ce privește contractele semnate înainte de a ajunge la Real Madrid. În ceea ce privește contractele pe care le va semna după transferul la echipa de pe ”Santiago Bernabeu”, Mbappe va păstra un procent între 70 și 80%.

Clubul patronat de Florentino Perez a făcut o excepție din acest punct de vedere pentru a-l transfera pe Kylian Mbappe. Conform Mundo Deportivo, de obiecei, Real Madrid impune ca drepturile de imagine să fie împărțite în mod egal între club și jucători. Singura excepție făcută de madrileni până în momentul de față a fost în cazul lui Cristiano Ronaldo.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!