Fotbal extern

Arsene Wenger vrea să schimbe arbitrajul: ”Ar aduce mai multă transparență”

FIFA este gata să facă o schimbare majoră în ceea ce privește arbitrajul.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 19 Martie 2022, 15:47
Data actualizarii: Sambata 19 Martie 2022, 15:48

Arsene Wenger, fostul antrenor de la Arsenal, a devenit, în 2019, director de dezvoltare globală la FIFA, implementând mai multe idei. Francezul de 72 de ani vrea să schimbe felul în care funcționează arbitrajul.

Legendarul tehnician vrea ca arbitri să poarte microfoane în timpul partidelor, astfel încât să nu mai existe dispute la finalul meciurilor, din cauza ”lipsei de comunicare”.

Decizia este extrem de importentă pentru fotbalul românesc, în care apar mereu discuții despre comportamentul centralilor.

În acest moment, după ce am vorbit cu arbitrii, ei sunt puțin îngrijorați în ceea ce privește jucătorii care vorbesc limbi diferite. Este mereu vorba de interpretare, cine ia decizia finală, dacă a fost influențat de un lucru sau de altul.

Ar putea începe mai multe dezbateri. Cred că arbitrii sunt de acord în acest moment să explice de ce au luat decizia respectivă, iar pasul următor va fi unul care, cu siguranță, ar aduce mai multă transparență. Nu sunt împotriva acestui lucru. 

Personal, nu sunt nici împotriva ideii de a auzi totul. Poate ar fi cea mai bună soluție de a vindeca lipsa de respect, să auzi ce spun jucătorii”, a spus Arsene Wenger, potrivit Eurosport. 

Modifică setările cookies