Anuntul facut de Gica Popescu despre stadioanele pentru EURO 2020. VIDEO

Gica Popescu a sustinut o conferinta de presa in care a anuntat situatia arenelor pregatite de Romania pentru EURO. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019, 13:33
Data actualizarii: Luni 18 Februarie 2019, 17:41

Romania nu se face de ras la EURO 2020, anunta Gica Popescu. Fostul fundas a anuntat ca toate cele trei arene ramase in planul autoritatilor pentru EURO vor fi gata. "Stadioanele Steaua, Rapid si Arcul de Triumf vor fi gata pentru antrenamente in 2020", a anuntat Gica Popescu.

Popescu a prezentat si stadiul garantiilor guvernamentale emise in 2014. UEFA a cerut facilitati de cazare, programe de promovare, terenuri cu gazon sintetic, facilitati fiscale sau masuri de siguranta.

  • Anuntul facut de Gica Popescu despre stadioanele pentru EURO 2020. FOTO

Consilierul onorific al primului ministru, Gheorghe Popescu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca membrii comitetului de organizare in Romania a EURO 2020 isi asuma faptul ca stadioanele Steaua, Rapid si Arcul de Triumf vor fi modernizate in timp util pentru a putea gazdui antrenamentele reprezentativelor care vor juca la Bucuresti la turneul final.

"Mai sunt mai putin de 500 de zile pana la startul EURO 2020 si in ultima perioada s-a discutat mult despre cele trei stadioane, mai bine zis patru, plus calea ferata de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Noi ne asumam faptul ca aceste trei stadioane (n.r.- Steaua, Rapid si Arcul de Triumf) vor fi gata pentru antrenamentele de la EURO 2020. Dar trebuie sa intelegem ca nu le facem pentru turneul final, ci pentru a ne bucura de ele noi si copiii nostri. Este un proiect de interes national si trebuie sa ne aliniem toti in spatele lui, indiferent de culoarea politica si de alte lucruri",
a spus Popescu.

EURO 2020: Mai mult decat stadioane!"EURO 2020 nu inseamna numai stadioanele si calea ferata, ci mult mai mult. De altfel, in discutiile pe care le-am avut cu cei de la UEFA, ultimele preocupari ale dansilor erau cele trei stadioane. Normal ca ne dorim ca ele sa fie gata, si cu siguranta vor fi gata pentru EURO 2020. Chiar daca nu vor fi gata in totalitate, ci in proportie de 90%, daca vom mai avea de pus trei prosoape si doua ghivece, asta nu inseamna ca nu vor fi folosite pe durata Campionatului European. Trebuie inteles insa ca aceste obiective importante nu le facem pentru EURO 2020. Bineinteles ca aceste trei stadioane vor fi operative pentru acest turneu final. Noi suntem foarte increzatori ca vom duce la bun sfarsit aceste obiective si aceste stadioane vor fi gata pentru antrenamentele EURO 2020. Dar stadioanele nu le facem doar pentru cele doua saptamani cat va dura turneul final. Noi trebuie sa fim destepti si in urma acestui eveniment organizat in tara sa ne ramana cat mai multe lucruri. Sa ne ramana infrastructura, stadioane... Pentru ca atunci cand cele patru stadioane vor fi gata, Bucurestiul va ajunge la un nivel de infrastructura sportiva care ii va permite sa organizeze competitii de fotbal si rugby. Vor fi cele patru, plus Arena Nationala si cele doua din proximitate, ma refer la Giurgiu si Ploiesti... deci vor fi sapte stadioane care vor permite Capitalei sa organizeze competitii"
, a adaugat fostul capitan al nationalei Romaniei.

Acesta a mentionat ca exista variante de rezerva in cazul in care stadioanele nu vor fi gata in luna mai a anului viitor, dar nu a dorit sa le faca publice. "Deocamdata nu spunem ce variante de rezerva avem. Suntem constienti ca exista acest pericol, asa ca sunt variante de rezerva. Insa atata timp cat nu exista pericolul de a le termina in timp, nu le facem publice. Oricum, UEFA propune echipelor nationale variantele de antrenament A, B si C, sa spunem. Insa reprezentantii nationalelor care vor juca la Bucuresti s-ar putea sa nu doreasca niciuna dintre bazele de antrenament propuse (n.r. - cele 3 stadioane ce urmeaza a fi modernizate). Daca Anghel Iordanescu ar fi fost unul dintre selectionerii nationalelor care vor juca la Bucuresti si-ar fi dus echipa sa se antreneze undeva in padure, la Snagov, departe de ochii lumii", a precizat el.

UEFA inspecteaza National Arena!


Comitetul de organizare a turneului final la Bucuresti asteapta de la UEFA procentul maxim de iarba artificiala pentru gazoanele celor 3 stadioane ce urmeaza a fi modernizate. "UEFA va veni sa inspecteze gazonul de pe Arena Nationala undeva la inceputul anului viitor. Noi am cerut UEFA sa vina sa discutam legat de gazoanele de pe cele trei stadioane care vor fi modernizate. Va fi cu siguranta un mix intre iarba artificiala si iarba naturala, insa UEFA trebuie sa ne dea limitele in care sa ne incadram, pentru ca sunt unele gazoane cu 10, cu 15, cu 20% sintetic", a afirmat consilierul primului ministru.

Gheorghe Popescu sustine ca obiectivele asumate de Guvern in fata UEFA sunt in grafic, cu exceptia promovarii turismului in Romania pe durata turneului final.

"Intalnirile cu UEFA au loc pe echipe de lucru, pe tema vizelor, pe tema taxelor, pe tema aeroportului, pe tema stadioanelor si asa mai departe. Avem intarzieri la promovare. Suntem tara cea mai intarziata din punct de vedere al promovarii. Saptamana trecuta am terminat strategia de promovare a turismului in tara noastra pe durata EURO 2020. Sper ca turismul din tara noastra sa beneficieze ani multi de acum inainte de aceasta strategie. La finalul acestei luni vom definitiva si site-ul EURO 2020 Bucharest, iar acesta va fi locomotiva de promovare a proiectului. Acolo vor fi gasite informatii despre destinatii turistice, hoteluri, intrari in tara, aeroporturi si asa mai departe. Vrem ca dupa EURO 2020, zecile de mii de suporteri sa se intoarca an de an cu familiile in Romania, iar turismul din tara sa aiba de castigat"
, a precizat Popescu.

Consilierul onorific al primului ministru, Gheorghe Popescu, directorul general al Companiei Nationale de Investitii, Manuela Patrascoiu, seful de serviciu pe proiecte din cadrul Companiei Nationale CFR SA, Manuela Badea, si directorul general adjunct al departamentului Investitii din cadrul CFR SA, Valentin Dorobantu, au participat, luni, la o conferinta de presa, in cadrul careia a fost prezentat stadiul pregatirilor in vederea organizarii la Bucuresti a Campionatului European de fotbal din 2020.

Romania a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Nationala din Capitala. UEFA solicita celor 12 tari organizatoare sa puna la dispozitie alte patru stadioane la standarde internationale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor nationale. Cele patru arene pe care Romania le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid si Dinamo.

Din motive juridice, lucrarile la stadionul Dinamo vor intarzia, noua arena din Soseaua Stefan cel Mare urmand sa fie construita pe un alt amplasament, in locul velodromului. Variante de rezerva sunt arenele din Ploiesti, Giurgiu, Voluntari si Mogosoaia.

Bucurestiul va gazdui trei partide in cadrul Grupei C si una in faza optimilor de finala. Astfel, pe Arena Nationala sunt programate meciuri in zilele de 14, 18, 22 si 29 iunie 2020. Daca se califica, echipa nationala a Romaniei va juca cel putin doua partide la Bucuresti.

Imagini in galeria foto

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!