Africa de Sud poate rata organizarea Cupei Mondiale din 2010!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Septembrie 2007, 19:51
Data actualizarii: Miercuri 12 Septembrie 2007, 19:51
WORLD CUP CHINA?

Chinezii nu-si mai incap in piele de bucurie dupa anuntul soc facut de seful FIFA, Sepp Blatter. Dupa Cupa Mondiala din 2002, din Koreea si Japonia, China are cele mai mari sanse sa organizeze, in premiera, un turneu final de Campionat Mondial. Africa de Sud se confrunta cu grave probleme de infrastructura, iar FIFA doreste sa ofere un exemplu in acest sens. Tot din aceleasi cauze, Polonia si Ucraina nu au primit acceptul FIFA de a gazdui europeanul din 2008. Conform regulamentelor FIFA, toate stadioanele care gazduiesc meciuri internationale trebuie sa respecte toate normele de securitate.

Germania - Argentina 11-0, noul record stabilit in meciul de debut de la Campionatul Mondial feminin din China, n-a fost pe placul lui Sepp Blatter. Nu e deloc bine pentru fotbalul viitorului, a spus Blater, care in acelasi timp le-a dat de inteles chinezilor ca pot fi castigatorii marii curse pentru organizarea unui turneu final si la masculin.

"Cand o tara precum China e gata sa organizeze Jocurile Olimpice din 2008, cu 27-28 de tari si cu 10-12 000 de atleti la start, si care poate organiza si campionatul mondial feminin, dar si alte competitii foarte importante, atunci inseamna ca e capabila sa gazduiasca si un turneu final de Campionat Mondial", a spus Sepp Blatter.

Dupa anuntul soc, Blatter a parasit in graba China, dar a  promis ca va ateriza din nou in Asia pentru a fi prezent la fazele finale ale Cupei Mondiale feminine.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!