Fotbal extern

A murit fostul presedinte FIFA si membru CIO Joao Havelange, omul cu o poveste de viata ABSOLUT incredibila

Havelange a murit azi la 100 de ani. Presedinte al FIFA intre 1974 si 1998, oficialul brazilian s-a stins la Rio de Janeiro.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 August 2016, 14:57
Data actualizarii: Marti 16 August 2016, 15:23

Internat in iulie din cauza unei pneumonii, Havelange a mai acuzat probleme respiratorii si in 2014, cand a fost tinut sub observatie atenta de medici in urma unei infectii respiratorii.

Inainte sa devina cunoscut la nivel mondial ca presedinte FIFA, Havelange a lucrat avut o cariera importanta in sporturile acvatice. A participat la probele de natatie la Jocurile Olimpice din 1936, apoi in concursul de polo tot la Olimpiada, in 1955. Dupa retragerea din activitate, Havelange, care a jucat si fotbal pentru Fluminense, a devenit avocat si a lucrat ca impresar. Membru al Comitetului International Olimpic din 1963 pana in 2011, Havelange e fiul unui emigrant belgian care se ocupa de comertul cu arme.

Havelange a lucrat si pentru mai multe fundatii caritabile, a castigat premii pentru activitatea lui filantropica si a fost aproape de nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace.
 

Havelange este acuzat de ziaristii englezi ca a inventat caracatita FIFA - a fost cercetat pentru spalare de bani in mai multe randuri si si-a sustinut ginerele, pe Ricardo Teixeira, la presedintia Federatiei Braziliene de fotbal vreme de 23 de ani.

Havelange e in spatele marelui contract al nationalei Braziliei cu Nike, si el contestat puternic. Au existat chiar acuzatii ca sponsorul de echipament hotara jucatorii convocati pentru a promova interese comerciale.

CITESTE SI

Modifică setările cookies