Virgiliu Postolachi mouscron PSG Fotbal extern

A jucat alături de Mbappe la PSG, acum e aproape de Liga 3! Ce s-a ales de Virgiliu Postolachi, moldoveanul dorit de FRF

Vi-l mai amintiți pe Virgiliu Postolachi? La 18 ani, era coleg cu starurile celor de la PSG, iar acum este aproape de a ajunge în Liga a treia.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Septembrie 2021, 19:52
Data actualizarii: Joi 23 Septembrie 2021, 20:14

În 2019, atacantul moldovean era coleg cu starurile de la PSG, iar acum joacă la Mouscron, alături de Harlem Gnohere. Belgienii au retrogradat în eșalonul secund, unde sunt pe ultimul loc după cinci etape, cu un singur punct.

Virgiliu Postolachi joacă în Liga a doua din Belgia

 

Postolachi a fost în centrul unui adevărat scandal, după ce tatăl său a anunțat că acesta își dorește să joace pentru naționala României. Ce-i drept, acest lucru ar fi fost posibil doar dacă moldoveanul ar fi îndeplinit unul dintre criteriile menționate în regulamentul FIFA:

  • Virgiliu Postolachi

 

a) s-a născut pe teritoriul ţării în care se află asociaţia

b) părinţii biologici s-au născut pe teritoriul ţării în care se află asociaţia

c) bunicii s-au născut pe teritoriul ţării în care se află asociaţia

d) a trăit pentru cel puţin doi ani consecutivi pe teritoriul ţării în care se află asociaţia

Acum, Postolachi pare departe de ”radarul” Federației Române de Fotbal. În 2019, PSG l-a cedat la Lille, iar un an mai târziu acesta a ajuns gratis la Mouscron, unde a jucat doar șase meciuri.

După șase luni, belgienii l-au trimis sub formă de împrumut în Danemarca, la Vendsyssel. Acum joacă din nou pentru Mouscron, în Proximus League, unde a bifat deja trei meciuri.

Postolachi a strâns 23 de meciuri la nivel de seniori și nu a reușit să marcheze niciun gol.

"Să fie foarte clar. Toate demersurile legale au fost făcute de FRF. Nu aparţine problema de FRF. FIFA decide, ea poate spune dacă poate juca sau nu. Nu există niciun fel de termen. Nu poţi face nimic altceva. Am trimis oameni să-l observe, să vorbească şi cu familia. De ce? Doar să cheltuim bani? Nu, pentru că ne-am dori să joace pentru România.

Dar este foarte complicată situaţia. Înţeleg supărarea părinţilor şi să ştiţi că e şi supărarea noastră că nu-l putem folosi", spunea Mihai Stoichiţă, la Digi Sport.

Modifică setările cookies