Fotbal extern

A decedat fotbalistul cu cel mai ciudat record. Când și cât a jucat la naționalele Rusiei și Azerbaidjanului

Ca junior a câștigat cu URSS titlul de campion mondial.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Octombrie 2021, 09:35
Data actualizarii: Sambata 02 Octombrie 2021, 10:01

Vladislav Lemish, un atacant care în anii '90 a jucat atât la naționala Rusiei, cât și la cea a Azerbaidjanului, a încetat din viață joi.

El deține un record neobișnuit: pentru cele două reprezentative a evoluat o singură partidă, de fiecare dată în chiar primul lor meci din istorie!

Astfel, în 1992 a jucat pentru Federația Rusă în 2-0 cu Mexic, meci recunoscut ca fiind debutul internațional în fotbal al noului stat apărut după destrămarea URSS. În 1994 a evoluat pentru Azerbaidjan în 0-5 cu Malta, partidă recunoscută și ea ca debutul internațional al selecționatei azere. 

A rămas doar cu câte o selecție pentru fiecare, asta după ce în 1987 făcuse parte din echipa de juniori a URSS campioană mondială la Under 17.

Espanyol, ȚSKA Moscova și Kuban Krasnodar sunt câteva echipe din CV-ul lui Lemish

”Un talent imens, dar accidentările i-au ruinat cariera”, a scris pe Twitter ziaristul rus Andrey Semenikhin despre cel care a dispărut la doar 51 de ani.

În anii '90, Lemish a jucat pentru Kuban Krasnodar, Espanyol sau ȚSKA Moscova, printre altele. S-a retras la 31 de ani, din cauza accidentărilor.

Foto: footballfacts.ru și Twitter-Andrey Semenikhin

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies