Mihai Marinescu concureaza in acest sezon de World Serie by Renault - Formula 3.5

Autor: Sport.ro
Miercuri 03 Aprilie 2013, 18:26
Mihai Marinescu concureaza in acest sezon de World Serie by Renault - Formula 3.5

Weekendul acesta, la Monza, Mihai Marinescu va concura in Seria Mondiala Renault, Formula Renault 3.5. Brasoveanul piloteaza sezonul acesta in competitia "regina' a World Series by Renault, urmand sa activeze pentru echipa Zeta Corse.

Dupa sezoanele petrecute in Formula 2, unde a castigat mai multe curse si a terminat pe podium in unele dintre cele mai importante curse, precum cele de la Monza, Nurburgring, Brands Hatch, Catalnuya sau Red Bull Ring, Mihai Marinescu face pasul catre o competitie mult mai dificila, care reprezeinta practic faza finala inaintea Formulei 1. Peste 25 de piloti care au concurat in WS by Renault au ajuns sa piloteze in F1, printre acestia aflandu-se si Vettel, Alonso, Marc Gene, Robert Kubica, Heikki Kovalainen sau Pastor Maldonado.

World Series by Renault este o competitie fondata in 2004 pe baza World Series by Nissan si are in componenta patru campionate, cel mai important fiind Formula Renault 3.5 Series.

Sezonul 2013 al Formulei Renault 3.5 este format din 9 etape, ce insumeaza 17 curse. In fiecare weekend sunt programate doua curse, exceptie facand etapa de la Monaco, unde se va concura intr-o singura cursa.

Zete Corse, echipa pentru care va concura pilotul roman in acest sezon, este la primul sezon in WS by Renault, insa managerul Claudio Corradini are o experienta indelungata in competitie, acesta fiind fost membru al echipelor Ferrari si Honda.

"Va fi un an dificil pentru ca echipa este noua si acest campionat este nou pentru mine. Monopostul de Formula Renault 3.5 are o masa inertiala mult mai mare comparativ cu cel de Formula 2, asa ca trebuie sa ma acomodez. La testele care au precedat sezonul am luat prima data contact cu acest monopost foarte evoluat din punct de vedere aerodinamic si am invatat cum se utilizeaza DRS-ul. Pana in ziua cursei voi mai avea timp sa ma obisnuiesc cu masina si voi incerca sa profit la maxim de acest lucru.

Seria Mondiala Renault este probabil cea mai competittiva serie in afara F1 si sunt extrem de multe lucruri de invatat. Este insa foarte putin probabil sa reusim, eu si echipa Zeta Corse, o evoluatie atat de rapida incat se ne luptam pentru podiumuri, dar aceasta echipa este foarte determinata.", a spus Marinescu.

”Era cuștii”, aproape de final. UE le va interzice fermierilor să crească animale în spații înghesuite
BRAT
Modifică setările cookies