MP Las Vegas Formula 1 Marele Premiu din Las Vegas Max Verstappen F 1 Max Verstappen la MP din Las Vegas/sursa foto: Getty

Max Verstappen nu s-a abținut când a fost întrebat despre MP din Las Vegas: "Pot merge la Ibiza pentru show"

Charles Leclerc (Ferrari) a stabilit cel mai bun timp în calificări şi va pleca din pole position duminică, în Marele Premiu de la Las Vegas.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Noiembrie 2023, 19:08
Data actualizarii: Sambata 18 Noiembrie 2023, 19:19

Pentru Leclerc va fi al cincilea pole position al sezonului şi al 23-lea din carieră, la vârsta de 26 de ani.

Coechipierul său Carlos Sainz a realizat al doilea cel mai bun timp, dar va fi penalizat cu zece locuri pe grila de start, lăsând poziţia a doua pe grilă lui Max Verstappen (Red Bull), care și-a asigurat deja de al treilea titlu de campion mondial.

Max Verstappen, discurs dur despre cursa de la Las Vegas

Pilotul olandez nu s-a ferit să critice decizia organizării unei curse în Las Vegas, explicând că locația este lipsită de emoție și că totul este făcut pentru spectacol. 

"Cursa de la Monaco este Champions League, aici e doar Nations League. 

Simt că doar spectacolul este important, dar mie îmi place emoția. Când era copil, totul era despre emoția sportului pe care îl iubesc și nu despre show. Ca pilot, show-ul nu contează. 

O mașină de Formula 1 nu prinde viață pe un circuit stradal. Nu este la fel de interesant. Și când mergi la Monza sau Spa, acest tip de locuri au multă emoție și pasiune, să văd suporterii e incredibil. 

Când urc în monopost, simt că iau foc. Iubesc să pilotez în astfel de locuri. 

Înțeleg că oamenii au nevoie de lucruri pe care să le facă în jurul circuitului, dar este mult mai important să înțeleagă ce facem noi ca sportivi. Mulți dintre ei vin să petreacă, să se distreze. Pot face asta peste tot. Pot merge la Ibiza.

Îmi place Las Vegas, dar nu ca pilot de Formula 1. Îmi place să ies, să beau ceva, să mă distrez, dar emoția și pasiunea nu se compară aici cu circuitele old-school", a declarat campionul mondial, la finalul cursei din calificări.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!