Europa League

UEFA a facut anuntul: OPRESTE platile pentru doua CLUBURI din Romania! Motivul pentru care NU mai vin banii:

Astra si CFR Cluj sunt afectate de masura luata de UEFA.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Septembrie 2014, 07:31
Data actualizarii: Vineri 26 Septembrie 2014, 07:51

Forul european a sistat platile dupa investigatii ce privesc cinci echipe care au concurat in sezonul curent in competitiile europene. Este vorba despre CFR Cluj, Astra Giurgiu, Bursaspor, Buducnost si Ekranas.

MOTIVELE

Cele cinci formatii au fost investigate de Corpul de Control Financiar al UEFA, care a ajuns la concluzia preliminara ca sunt datorii "catre alte cluburi, angajati sau taxe si impozite neplatite", inainte de 30 iunie 2014.

Masura este una preliminara, iar UEFA a blocat banii pe care urma sa ii plateasca ca premii pentru parcursul in cupele europene de pana acum al formatiilor mentionate. Urmeaza cercetari in acest sens si o investigatie financiara mai amanuntita, anunta site-ul forului continental.

Banii nu vor veni la cluburi pana la finalul anului in curs, in momentul in care se va face un nou control pentru a vedea daca platile sunt la zi. Cluburile mentionate au timp doar pana la 30 septembrie sa achite restantele catre stat, alte echipe si angajati, urmand sa faca dovada catre UEFA.

In plus, Corpul de Control Financiar al UEFA a inceput investigatii preliminare, fara insa a lua masuri imediate - ca in cazurile de mai sus - si in ce priveste alte sapte cluburi: Liverpool, Monaco, Roma, Besiktas, Inter, FC Krasnodar si Sporting. Autoritatea europeana vrea sa clarifice datele care arata situatia deficitului financiar al celor sapte echipe de la finalul lui 2012 si 2013.

In prezent sistarea platilor s-a facut doar la cele cinci echipe mentionate anterior, intre care si la CFR si Astra. In total sunt 115 cluburi monitorizate strict de Corpul de Control Financiar si care trebuie sa aduca dovezi ca stau bine in ceea ce priveste datoriile in termenii fixati de UEFA pentru aceasta toamna.

Modifică setările cookies