Europa League

Cu DRAG de pe Dragao. Echipe care au vandut de aproape 1 MILIARD sunt fata in fata. Pe cine au lansat in fotbal

►Porto - Sevilla joi 22:00 in direct la Sport.ro si Voyo! Cu DRAG de pe Dragao. Semnat FOTBAL!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Aprilie 2014, 16:03
Data actualizarii: Joi 03 Aprilie 2014, 16:03

Dani Alves, Sergio Ramos, Hulk, Falcao sau Pepe. Sunt jucatori lansati in fotbalul mare de Porto si Sevilla, echipe care se intalnesc in aceasta seara in sferturile Europa League, de la ora 22:00, in direct la Sport.ro si voyo.ro.

Chiar daca in campionat nu sunt foarte fericite, Sevilla si Porto au o traditie uriasa in Europa League (fosta Cupa UEFA), competitie pe care au castigat-o impreuna de patru ori.

Sevilla a profitat din plin de seria buna din perioada 2005-2007 cand a castigat trofeul de doua ori si a vandut jucatori ca Dani Alves si Seydou Keita pe sume imense. Andaluzii au produs tot timpul nume mari. Sergio Ramos a ajuns in 2006 la Real Madrid pentrui 27 milioane de euro. Inaintea lui Ramos, Reyes a mers la Arsenal pe 20 de milioane de euro. Transferul lui Dani Alves la Barcelona in 2008 a fost cea mai profitabila din istoria clubului care l-a cumparat si pe Rusescu de la Steaua. Fundasul brazilian a ajuns pe Camp Nou pentru 35.5 milioane de euro.

Porto a fost si mai profitabila decat Sevilla si a stiut sa profite din plin de victoriile europene. Hulk a plecat in 2012 la Zenit pe 55 de milioane de euro, Falcao la Atletico Madrid pe 47 de milioane de euro iar James Rodriguez a ajuns la bogatii din Monaco pentru 45 de milioane de euro. In total, Porto a vandut jucatori in valoare de 555 de milioane de euro!

In acest moment, Porto e pe locul 3 in Portugalia, departe de locul I. Sevilla e pe locul 5, la mare distanta de cei trei granzi care se lupta la titlu. Europa League ramane cel mai imoportant obiectiv pentru ambele echipe in acest final de sezon.

Cine castiga da din nou lovitura. Sunt jucatori curtati de marile echipe si la Porto si la Sevilla. Mangala e cotat la 23 de milioane de euro, dar gigantii din Manchester sunt pregatiti sa plateasca 40 de milioane de euro pentru mijlocasul portughezilor in vara. Rakitici este urmatorul transfer de marca al Sevillei. Mijlocasul croat este evaluat in acest moment la 20 de milioane de euro. 

Jucatorii vanduti de Porto:

Jucatorii vanduti de Sevilla:


Cine se califica mai departe?

Modifică setările cookies