VIDEO Corvinul Hunedoara a început pregătirea! Cum arată lotul de Europa League al lui Florin Maxim + amicale cu două echipe campioane

Corvinul Hunedoara Europa League Florin Maxim Europa League
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 14:29
Data actualizarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 14:32

Câștigătoarea Cupei României va evolua în cupele europene după mai bine de patru decenii.

Corvinul Hunedoara, câștigătoarea Cupei României care va evolua în preliminariile Europa League, a anunțat pe site-ul oficial că 26 de jucători au fost prezenţi la primul antrenament al verii, desfăşurat pe arena „Michael Klein”. 

”Printre aceştia şi Sergiu Buş, Ion Cărăruş, Alexandru Gîrbiţă şi cei patru jucători nigerieni sosiţi la Hunedoara în urmă cu două săptămâni. 

Au absentat, motivat, Neacşa şi Roger – care se vor alătura lotului în zilele ce urmează – şi Blaga, reţinut la reunirea prim-divizionarei UTA Arad”, a explicat Corvinul.

Ce meciuri amicale va disputa Corvinul Hunedoara

Echipa îşi va continua pregătirile pe plan local, urmând ca mai apoi să efectueze un stagiu de pregătire centralizată, la Rogla, în Slovenia, în perioada 17-28 iunie. 

Tot acolo, „corbii albaştri” vor susţine şi trei partide de verificare cu NK Celje – campioana Sloveniei, FK Sarajevo – locul 4 în sezonul precedent în prima ligă din Bosnia şi Herzegovina şi, foarte probabil, cu FK Borac Banja Luka, campioana Bosniei (datele amicalelor urmează să fie stabilite concret).

Ce a declarat antrenorul Florin Maxim

„E chiar plăcut să îi avem alături pe fanii noştri încă de la primul antrenament. Asta şi pentru că ne aşteaptă o perioadă încărcată, nu aş spune dificilă pentru că suntem obişnuiţi cu un ritm susţinut. Mai degrabă comprimată, dar cred că băieţii sunt sută la sută gata de tot ceea ce urmează. Au avut parte de o vacanţă bine-meritată, am ţinut să fie una cât de cât mai lungă, pentru că avem în faţa un sezon extrem de încărcat. Băieţii sunt bine, pentru că au respectat programul trasat de noi cei din staff. Astăzi, mâine, încă ne mai acomodăm puţin, dar apoi vom intra în focuri. Vine cantonamentul, cu două antrenamente pe zi, trei meciuri de verificare, apoi un prim joc oficial, cel din Supercupă”.

Despre nou-veniţi: „Toţi sunt jucători pe care noi ni i-am dorit, pe care i-am urmărit de ceva vreme. Roger, Buş, Gîrbiţă, Cărăruş dar şi cei patru jucători tineri din Nigeria – care sunt, dacă vreţi, o investiţie pentru viitor – au fost ţintiţi de către noi şi ne bucurăm că sunt alături de noi. Au toată încrederea mea, au toate calităţile necesare pentru a juca la Corvinul şi pentru a ne ajuta într-un sezon lung, dar care sper să fie unul frumos. Cred că mai merită subliniat şi faptul că nu au plecat jucători, cu excepţia lui Marius Coman, şi că mergem pe aceeaşi linie. Nu se întâmplă prea des în fotbalul nostru acest lucru, dar mă bucur că mergem înainte mizând şi pe omogenitate”.

Despre alte posibile noutăţi: „Am mai avea să acoperim încă două poziţii, dar nu îmi doresc că luăm jucători doar de dragul de a avea un lot numeric şi atât. E adevărat, am avut un lot mai subţire din acest punct de vedere, sezonul trecut, dar nici nu ne vom arunca acum… Aş mai avea nevoie de un fundaş central, poate de un portar, dar în rest cred că suntem echilibraţi. O să vedem în zilele ce urmează”.

Lotul echipei Corvinul Hunedoara prezent la reunire

Portari: Lefter, Roman

Fundaşi: Iacob, Lică, Manolache, A. Nicolae, Pop, Velisar, S. Ion, Predică, Răducanu, Babatunde

Mijlocaşi: Chindriş, Bradu, Cărăruş, Gîrbiţă, Hrezdac, Mitran, Pîrvulescu, Rasaq

Atacanţi: Hergheligiu, S. Buş, Lupu, Câmpan, Goodnews, J. King

Info, foto și video: Corvinul Hunedoara

Corvinul Hunedoara nu va fi la prima participare în cupele europene! Cum s-a descurcat echipa în Cupa UEFA

Fără drept de promovare în Superligă, Corvinul Hunedoara a câștigat finala Cupei după ce s-a impus la loviturile de departajare în fața Oțelului Galați și va reprezenta astfel România în preliminariile Europa League, din postura de echipă din Liga 2.

A fost primul trofeu cucerit de Corvinul, însă nu va fi și prima participare a formației din Hunedoara în cupele europene!

După ce a terminat pe podium în 1982 (locul 3 în Divizia A de atunci), Corvinul a participat în Cupa UEFA, ediția 1982-1983.

Echipa de aur a Hunedoarei și un 4-4 de poveste

Era echipa de aur de Hunedoarei, cu tânărul pe atunci Mircea Lucescu antrenor-jucător, ulterior cu Remus Vlad pe bancă, și fotbaliști ca Ioan Andone, Mircea Rednic, Michael Klein, Dorin Mateuț, Ioan Petcu, Romulus Gabor, Florea Văetuș, Marian Ioniță sau Florea Dumitrache.

În Cupa UEFA 1982-1983, Corvinul a trecut în turul 1 de Grazer AK din Austria, 3-0 acasă (goluri Ioan Andone, Michael Klein și Florea Dumitrache) și 1-1 în deplasare (gol Romulus Gabor), apoi a fost eliminată în turul 2 de FK Sarajevo (pe atunci, din Iugoslavia), 4-4 acasă (goluri Florea Dumitrache, Ioan Andone, Ioan Petcu și Dorin Mateuț) și 0-4 în deplasare!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!