România – Slovacia live online la EURO 2024. Vezi cine transmite meciul esențial pentru calificarea României

EURO 2024
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 17:51
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 17:52

România întâlnește Slovacia, miercuri 26 iunie, de la ora 19:00 la Frankfurt, într-un meci esențial pentru calificarea în optimile EURO 2024.

S-a anunțat echipa de start a României. Surpriza lui Edi Iordănescu

Eduard Iordănescu, antrenorul României, a decis să facă două schimbări în echipa de start pentru meciul cu Slovacia. Spre deosebire de primele două meciuri, Ianis Hagi va începe titular, iar pe partea stângă va intra Florinel Coman în locul lui Valentin Mihăilă. 

 

Cine transmite live online România - Slovacia

Partida dintre România și Slovacia va fi transmisă în direct pe PRO TV și pe VOYO de la ora 19:00 și va fi live text pe sport.ro. Cei care doresc să vadă online meciul România – Slovacia o pot face exclusiv pe VOYO.

În același timp, Belgia va întâlni Ucraina pe PRO ARENA și pe VOYO, de la aceeași oră.

România a jucat două meciuri până acum, o victorie istorică cu Ucraina 3-0 și o înfrângere cu scorul de 0-2 în meciul contra Belgiei, disputat la Köln, rămânând astfel cu trei puncte după două partide jucate la EURO 2024.

Scenarii pentru calificarea în optimi

În urma acestui rezultat, toate cele trei echipe din Grupa E - România, Belgia și Slovacia - se află la egalitate, cu câte trei puncte, înaintea ultimei etape. Această situație lasă deschise multiple scenarii pentru calificarea în optimile de finală.

România își păstrează șansa de a câștiga Grupa E. Pentru aceasta, echipa națională trebuie să învingă Slovacia în ultimul meci și să spere că Belgia nu va obține mai mult de un egal în partida cu Ucraina. În acest caz, "tricolorii" ar acumula șase puncte, devansând cu două puncte ocupanta locului doi.

Există și posibilitatea ca România să termine pe prima poziție chiar și cu o remiză în fața Slovaciei. Acest scenariu presupune ca echipa să ajungă la patru puncte, iar Belgia să nu obțină mai mult de un egal contra Ucrainei și să nu marcheze mai multe goluri decât România.

Un lucru este cert: România se va califica în optimi, ocupând unul din primele două locuri, dacă nu va pierde meciul cu Slovacia. Scenariul nefavorabil pentru "tricolori" ar fi o înfrângere în fața Slovaciei, combinată cu un rezultat pozitiv al Ucrainei împotriva Belgiei.

Parcursul României la EURO 2024

Până acum, parcursul României la EURO 2024 a inclus:

- 17 iunie (München): România 3-0 Ucraina (marcatori: Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Denis Drăguș)

- 22 iunie (Köln): Belgia 2-0 România (marcatori: Tielemans, De Bruyne)

Clasamentul Grupei E după două etape se prezintă astfel:

1. România - 3 puncte (golaveraj 3-2)

2. Belgia - 3 puncte (golaveraj 2-1)

3. Slovacia - 3 puncte (golaveraj 2-2)

4. Ucraina - 3 puncte (golaveraj 2-4)

Criterii de departajare

Criteriile de departajare sunt, în ordine: rezultatele directe (între două echipe) sau mini-clasamentul (între trei echipe), urmate de golaveraj.

Sistemul de calificare prevede că primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în optimi, existând și posibilitatea calificării pentru unele echipe clasate pe locul trei. În faza următoare, câștigătoarea Grupei E va întâlni locul 3 din Grupa A, B, C sau D, locul 2 din Grupa E va juca împotriva locului 2 din Grupa D, iar dacă se califică, locul 3 din Grupa E va înfrunta câștigătoarea Grupei B sau C.

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!