CLASAMENT România se poate califica în optimi și cu un punct! Toate calculele înainte de meciul cu Belgia (22:00, pe PRO TV și VOYO)

Belgia - Romania Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Iunie 2024, 09:14
Data actualizarii: Sambata 22 Iunie 2024, 09:15

EURO 2024 este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024. 


După ce a câștigat cu 3-0 meciul cu Ucraina din prima etapă, România va înfrunta Belgia la Koln, sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00. Pentru cea mai bine cotată echipă din grupă, victoria va fi obligatorie, având în vedere că elevii lui Domenico Tedesco au pierdut primul meci, scor 0-1 cu Slovacia.

România se poate califica în optimi cu un singur punct!

Dacă belgienii sunt obligați să câștige pentru a spera la calificarea în optimi, România poate rămâne serios în calcule chiar și dacă pierde sâmbătă seara la Koln. Un punct în ultimul meci, cu Slovacia, ar face ca ”tricolorii” lui Edi Iordănescu să fie ca și calificați în fazele eliminatorii ale competiției.

O victorie i-ar asigura trupei lui Edi Iordănescu în mod sigur calificarea în optimile competiției, dar și un egal ar putea fi suficient. Cu un singur punct, România ar fi liderul Grupei E cu patru puncte, cu o etapă înainte de final, cu un punct peste Ucraina și cu trei peste Belgia.

Cum cele două echipe se vor întâlni în ultima etapă, ”tricolorii” vor avea locul trei asigurat, indiferent de rezultatul din meciul cu Slovacia de la Frankfurt.

Cu patru puncte, România are șanse foarte mari să obțină un loc pentru calificarea în optimi chiar și de pe locul trei. În cazul ocupantelor locurilor trei se va face un clasament, iar dintre cele șase, doar patru vor merge în faza superioară a competiției.

Grupa E: 

  • 1. România - 3p (3-0)*
  • 2. Ucraina - 3p (2-4)
  • 3. Slovacia - 3p (2-2)
  • 4. Belgia - 0p (0-1)*

*echipele cu un meci în minus

Programul meciurilor României la EURO 2024:

  • 17 iunie (Munchen), România - Ucraina  3-0 (Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Denis Drăguș)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)

Campionatul European din Germania 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!