"România e adversarul ideal!” Declarația fotbalistului olandez care îi va înfuria pe români

campionatul european EURO 2024 nationala Olandei nationala romaniei EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Iunie 2024, 16:09
Data actualizarii: Sambata 29 Iunie 2024, 16:14

România - Olanda se joacă marți, de la ora 19:00, la Munchen, în optimile de finală ale Euro 2024, în direct la PRO TV și pe VOYO.

"România este adversarul ideal pentru a arăta cum trebuie făcute lucrurile", a declarat într-o conferinţă de presă Tijjani Reijnders, mijlocaşul selecţionatei Olandei, adversara tricolorilor în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, scrie Reuters.

Potrivit lui Reijnders, discuţiile din cadrul lotului naţionalei Oranje au făcut ca atmosfera să se destindă după evoluţia slabă din meciul cu Austria.

La turneul final din Germania, olandezii s-au străduit să creeze în cantonamentul lor un mediu în care jucătorii pot să-şi exprime opiniile şi, dacă este necesar, să vină cu critici, în discuţii sincere pentru a ajuta echipa să joace mai bine.

Atmosfera a fost sumbră după eşecul de marţi cu Austria (2-3), în urma căruia Olanda s-a calificat în optimi ca una din cele mai bune echipe de pe locul 3. A fost o partidă pe care olandezii se aşteptau s-o câştige.

România evoluează cu multă intensitate

"Am avut nişte discuţii dure, dar suntem pe drumul cel bun şi toată lumea este pe aceeaşi lungime de undă. Este clar de acum că victoria înseamnă calificare, eşecul înseamnă să mergem acasă.

"Eu am urmărit din nou meciul şi am văzut ce ar putea fi îmbunătăţit. Trebuie să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla. România este adversarul ideal pentru a arăta cum trebuie făcute lucrurile. Şi ei evoluează cu multă intensitate. Trebuie să fim mult mai atenţi cu mingea şi asta nu s-a întâmplat deloc în meciul cu Austria", a spus Reijnders.

Vineri, căpitanul Olandei, Virgil van Dijk, a recunoscut că a jucat slab, iar Reijnders a venit cu o declaraţie asemănătoare.

"Toată lumea a avut o zi slabă, inclusiv eu. Acesta e un lucru din care să tragi învăţăminte pentru a juca mai bine împotriva României. Există mai multă presiune, dar nu ar fi fost diferit dacă am fi câştigat cu Austria", a afirmat el.

România va înfrunta Olanda în optimile de finală ale EURO 2024 în data de 2 iulie, pe Football Arena din Munchen, de la ora 19:00.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!