Reacția lui Lamine Yamal, imediat după ce a scris istorie la EURO: „De asta sunt aici!”

Lamine Yamal EURO 2024 Spania Spania - Croatia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Iunie 2024, 22:51
Data actualizarii: Sambata 15 Iunie 2024, 22:49

Spania a debutat cu o victorie clară la EURO 2024.

Ibericii au trecut de Croația, scor 3-0, meci în care Lamine Yamal a scris istorie. Puștiul de la Barcelona, care va împlini 17 ani pe 13 iulie, a fost titular și a jucat până în minutul 86, când i-a lăsat locul lui Ferran Torres.

Ce a zis Lamine Yamal, după ce a scris istorie la EURO

Yamal a devenit cel mai tânăr fotbalist care evoluează la un Campionat European. Pe deasupra, cu pasa de gol oferită lui Carvajal, adolescentul s-a transformat și în cel mai tânăr jucător care își trece în cont un assist la turneele finale continentale.

Imediat după joc, Lamine Yamal a vorbit la televiziunea spaniolă. „Sunt foarte fericit pentru victorie, pentru debut, dar deja mă gândesc la următorul meci. Sunt aici să joc pentru echipă, să o ajut, să mă apăr, orice e nevoie”, a declarat jucătorul Barcelonei.

„Suntem o echipă eficientă, am jucat cu multă încredere. Munca din ultimele luni s-a văzut azi. Carvajal e într-o formă incredibilă și mă bucur că a marcat din pasa mea”, a mai zis Yamal.

Lamine Yamal, pasă de gol istorică pentru Carvajal

Pasa de gol a lui Yamal pentru Carvajal are și o altă componentă istorică. A fost doar a doua oară în istoria naționalei Spaniei la turneele finale europene când un jucător de la Barcelona îi oferă un assist unuia de la Real Madrid.

Precedenta pasă decisivă a fost pe 17 iunie 1964, într-un meci între Spania și Ungaria, din semifinalele Europeanului. Atunci, Fusté a pasat pentru Amancio, iar ibericii au câștigat jocul cu 2-1.

Spania va juca următorul meci de la EURO 2024 împotriva Italiei, pe 20 iunie, la Gelsenkirchen. Pe 24 iunie, ibericii vor întâlni Albania, în ultimul meci din grupa B. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!