Pronostic din Olanda: "1-1 sau victorie România. Rațiu? Un animal!"

Andrei Ratiu Olanda Pascu Alba Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2024, 16:20
Data actualizarii: Vineri 28 Iunie 2024, 16:22
România va înfrunta Olanda, marți, de la ora 19:00, în optimile de finală de la EURO 2024. Partida de la Munchen va fi transmisă în direct de PRO TV și VOYO.

Olanda pare marea favorită a confruntării dacă luăm în calcul cotele de piață ale jucătorilor, statistica, performanțele de la turneele finale sau chiar cotele oferite de bookmakeri. Însă România poate produce surpriza, spune mijlocașul spaniol José Pascual Alba Seva (24 de ani), care joacă de patru ani în Olanda.    

Pascu Alba: "Rațiu, unul dintre cei mai buni fundași dreapta pe care i-am văzut? România - Olanda va fi 1-1 sau chiar victorie România"

Pascu Alba, așa cum e cunoscut în Spania, a crescut la Valencia, iar în 2020 s-a transferat în Eredivisie, la ADO Den Haag. Acolo a fost coleg pentru jumătate de an cu Andrei Rațiu, care era împrumutat de Villarreal.  

Înaintea meciului din optimile EURO 2024, Pascu Alba a acordat un interviu pentru Mundo Deportivo în care a prefațat partida și a vorbit în termeni laudativi despre Andrei Rațiu. Spaniolul care a jucat în ultimii doi ani la Almere City spune că fundașul dreapta al României este "un animal" din punct de vedere fizic, iar prestațiile sale de la turneul final sunt la superlativ.  

Spaniolul a oferit și un pronostic îndrăzneț. Pascu Alba se așteaptă fie la egalitate după 120 de minute, fie la o victorie a României.

"Olanda? Am fost surprins de locul pe care l-a ocupat în clasament. Da, e adevărat că au avut o grupă complicată, dar m-am gândit că se vor califica fără mari probleme. Știm deja calitatea pe care o au jucătorii de acolo și proiectul care există în Olanda. Să vedem acum ce se va întâmpla în optimi.

Pe Andrei Rațiu îl vedem acum la EURO. Când am jucat împreună în Olanda nu a avut șansa de a juca pe poziția lui, iar asta nu prea l-a ajutat, dar pot să vă spun că este unul dintre cei mai buni fundași dreapta pe care i-am văzut. La antrenamente și la meciuri se vedea potențialul pe care îl avea, iar acum arată asta.

Rațiu a evoluat din toate punctele de vedere. Din punct de vedere defensiv este suficient să vă uitați la meciul lui Rayo contra lui Real Madrid, când l-a înfruntat pe Vinicius. Cred că asta spune tot. Din punct de vedere ofensiv mereu a avut capacitatea de a urca în atac. Din punctul meu de vedere, este un fundaș dreapta complet. Din punct de vedere fizic este un animal, iar din punct de vedere tehnic și defensiv s-a îmbunătățit foarte mult. Așa cum v-am spus, unul dintre cei mai buni pe care i-am văzut.

La EURO, Rațiu este la superlativ, însă știu că poate să ofere și mai mult. Nu îi va fi simplu pentru că acolo sunt echipe puternice împotriva cărora joacă, însă și nivelul lui este unul foarte ridicat.

La ce să fie atentă România? Olandei îi place să aibă mingea. E adevărat că l-au pierdut pe Frenkie de Jong, dar tot au jucători de clasă mondială, cum ar fi Xavi Simons, Memphis Depay sau Van Dijk. E un lot puternic, însă România poate să profite pe contraatacuri. Cred că România are o șansă de a lupta de la egal la egal contra Olandei.

Un pronostic? Aș zice 1-1 sau chiar victorie România. Însă rămân cu 1-1 și după penalty-uri. La loviturile de departajare nu știu ce să vă zic...

Cine câștigă EURO? Mă gândesc la origini și cred că Spania va fi campioană, fără îndoială. Va fi complicat, dar trebuie să credem. Dacă nu câștigă Spania, atunci prietenul meu Andrei să câștige. Să ne surprindă România. Prefer o echipă surpriză decât alta", a spus Pascu Alba, pentru Mundo Deportivo.

  • 12 meciuri a jucat Andrei Rațiu la ADO Den Haag în perioada august 2020 - ianuarie 2021. Ulterior s-a întors în Spania.
  • Pascu Alba și-a încheiat în această vară contractul cu Almere City (locul 13 în ultima ediție din Eredivisie). Mijlocașul ofensiv spaniol spune că "voi începe o nouă aventură cu mult entuziasm. Știu ce nivel am și ceea ce pot realiza".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!