"Nu mă așteptam!" Victor Pițurcă, reacție sinceră după ce România a zdrobit Ucraina. Ce a spus despre Stanciu

Victor Piturca campionatul european EURO 2024 nationala romaniei EURO 2024 Victor Pițurcă
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2024, 22:21
Data actualizarii: Luni 17 Iunie 2024, 22:27

Naționala României a învins Ucraina, scor 3-0, în primul său meci la Euro 2024 și a obținut a doua sa victorie la turneul final în 24 de ani.

După meci, Victor Pițurcă, fostul selecționer al României, a analizat jocul tricolorilor, recunoscând că nu se aștepta ca echipa noastră să câștige de maniera de care a făcut-o.

Pițurcă l-a lăudat pe Nicolae Stanciu, căpitanul României, pentru prestația pe care a avut-o în meciul cu Ucraina.

"Nu mă așteptam să câștigăm cu 3-0, nu știu cine se aștepta. Ei au avut posesia, au condus jocul, dar aveau acțiuni previzibile, fără ritm. Iar noi am fost montați 100%.

Au contat și acele meciuri slabe cu Bulgaria și cu Liechetenstein, i-au mobilizat pe băieți. Au fost impecabili în apărare, am și marcat, dar cele mai importante sunt cele trei puncte.

Acum vreo câteva săptămâni am spus că Ucraina are jucători mofturoși. I-am văzut cu Islanda și, la 1-0 pentru nordici, au avut noroc, că puteau să mai încaseze vreo două goluri.

Au întors barajul cu șansă. De aceea spuneam că e un avantaj că jucăm cu ei primii. Și că avem șanse să scoatem un rezultat bun.

Stanciu, lăudat de Victor Pițurcă

Formidabilă (n.r. - execuţia lui Nicolae Stanciu), nu orice jucător poate să dea așa, numai cei cu clasă. Formidabil! El a deschis drumul spre victorie, dar eu aș remarca toată echipa.

Ucraina, care nu e o mare echipă, nu a știut cum să reacționeze după gol și, după aceea, chiar dacă au avut mai mult mingea, meciul a fost la discreția noastră.

Cel mai mult mi-a plăcut cum ne-am apărat. Vedetele lor din Spania, din Anglia nu au avut nicio șansă. Noi am jucat fără greșeală, dar i-am făcut pe ei să greșească, inclusiv cu acel pressing avansat.

Pentru asta, toți merită felicitări, conducerea FRF, staff-ul tehnic, jucătorii și nu în ultimul rând și suporterii, care au fost și ei incredibili. A fost una dintre cele mai bune partituri tactice, chiar peste cea din succesul cu Elveția, de la București. E o mare victorie! Iar echipa a fost de nota 10!

"Belgia nu e echipă de speriat", crede Pițurcă

Nu avem de ce ne fie teamă de Belgia, care nu mai e o echipă de speriat. Trebuie să ne păstrăm concentrarea, avantajul psihologic al momentului, să jucăm la fel de lucid, de exact și putem obține un rezultat care să ne ducă în următoarea fază a competiției.

Toți ne-au văzut fără șanse, că avem lotul cel mai slab. Ucrainenii și-or fi zis că n-au nicio problemă dacă nu am bătut Liechtenstein. Presa din Ucraina ne-a luat și ea la preț de matineu. Toate astea ne-au ajutat. Și sper să rămânem la acest nivel, să dovedim că spiritul și echipa pot face diferența și mai departe", a spus Victor Piţurcă pentru GSP.

ROMÂNIA - UCRAINA 3-0

Meciul a început extrem de echilibrat, cu cele două echipe încercând în primul rând să stea bine în defensivă și să nu primească gol. Echilibrul s-a rupt în minutul 29 când Nicolae Stanciu a marcat un gol fabulos după o gafă a lui Lunin. A fost 1-0 la pauză.

În repriza secundă, tricolorii au început în forță, iar Coman a trecut pe lângă gol încă din minutul 46. S-a făcut 2-0 în minutul 53 când Răzvan Marin a marcat un gol de toată frumusețea din afara careului de 16 metri. Drăguș a stabilit rezultatul final, 3-0, după o fază superbă creată de Dennis Man în flancul drept.

Programul României la Euro

  • 17 iunie (Munchen), România - Ucraina  3-0
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt).

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!