SPECIAL Doar noi am fost absenți! Adversare EURO 2024: ce au făcut Ucraina, Belgia și Slovacia la EURO 2020

EURO 2024 Grupa Romaniei la EURO Romania EURO 2024 România va juca la EURO 2024 / Foto: Getty Images
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2024, 10:21
Data actualizarii: Sambata 01 Iunie 2024, 10:20

EURO 2024, grupa E: România este singura care nu a reușit calificarea la EURO 2020.

  • EURO 2024 este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO

Grupa E a Campionatului European de Fotbal 2024 din Germania le cuprinde pe selecționatele Belgiei, României, Ucrainei și Slovaciei. 

Prima etapă se va desfășura în data de 17 iunie, a doua etapă, în zilele 21-22 iunie, iar ultima etapă va avea loc în ziua de 26 iunie. 

  • România va juca la EURO 2024 / Foto: Getty Images

Am scăpat de Eden Hazard, dar Lukaku, De Bruyne și Trossard ne pot surprinde

Din cele patru țări repartizate în această grupă, România este singura care nu a reușit calificarea la EURO 2020.

Belgia și Ucraina au fost sfertfinaliste în 2021, anul în care s-a jucat ediția 2020 a Campionatului European de Fotbal, în timp ce Slovacia nu a reușit calificarea în fazele eliminatorii. 

Belgia a impresionat la EURO 2020 până ce a întâlnit campioana Italia

Cu Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne și Eden Hazard, Belgia a obținut punctaj maxim în Grupa B, în care a dispus de Federația Rusă, Finlanda și ulterioara semifinalistă, Danemarca. 

Belgia a învins Rusia cu 3-0, a învins Danemarca în Copenhaga, scor 2-1, după ce a fost condusă cu 1-0 la pauză și a trecut, în final de joc, de debutanta Finlanda, scor 2-0. 

În optimi, belgienii au eliminat Portugalia campionului en-titre la acea vreme, Cristiano Ronaldo, scor 1-0, printr-un gol marcat de Thorgan Hazard.

Dezamăgirea a venit în sferturile de finală, când Italia a învins Belgia cu 2-1, scor înregistrat la pauză, care nu a putut fi întors de belgieni. 

Ucraina a trecut de faza grupelor cu o singură victorie și golaveraj -1

Ucrainenii au pierdut scor 4-0 în sferturile de finală, într-un meci disputat contra Angliei, dar s-au calificat dintr-o grupă în care i-au avut ca oponente pe Austria, Macedonia de Nord și Țările de Jos. 

La Amsterdam, olandezii s-au văzut egalați de la 2-0, dar au câștigat dramatic meciul din prima etapă, cu Ucraina, scor 3-2.

Eșecul i-a motivat pe Yarmolenko și Yaremchuk, care au venit la București cu gol, învingând Macedonia lui Pandev și Alioski, scor 2-1. 

În ultima etapă, Ucraina a pierdut la București în fața Austriei, scor 0-1, dar s-a calificat de pe locul 3, cu un golaveraj de -1. 

Marea surpriză a survenit în optimi, când Suedia s-a văzut eliminată de Ucraina în minutul 120+1, după un gol înscris de atacantul Gironei, Artem Dovbyk. Zinchenko și Forsberg marcaseră în prima repriză a meciului. 

Slovacia la EURO 2020: a bătut Polonia, dar a fost umilită de Spania

Slovacia și-a început cu victorie drumul în ediția anterioară a Campionatului European, dar nu s-a calificat, având un golaveraj final -5.

Slovacii au trecut de polonezi, scor 2-1, Milan Skriniar înscriind golul victoriei.

Suedia a învins Slovacia scor 1-0, dintr-un penalty transformat de Forsberg, în a doua etapă, iar Spania nu s-a abținut să nu puncteze de cinci ori în poarta Slovaciei, în ultima etapă. 

Două autogoluri și trei goluri înscrise de Laporte, Sarabia și Ferran Torres au împins Spania pe locul secund, în spatele Suediei, dar în fața Slovaciei, trimise acasă după duelul direct cu ibericii. 


„Ce vă poate face să preluați naționala României?”. Jose Mourinho a răspuns imediat (25/05/2024)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!