FOTO ȘI VIDEO Abstinența, rețeta succesului pentru Sorana Cîrstea: declarația făcută de sportiva din România, clasată pe locul 30 WTA

Sorana Cîrstea Tenis Romania Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 23 Mai 2024, 10:10
Data actualizarii: Joi 23 Mai 2024, 10:10

Sorana Cîrstea a dezvăluit care este secretul său în păstrarea clarității mintale. 

Sorana Cîrstea (34 de ani, 30 WTA) este jucătoarea de tenis din România clasată cel mai sus, în ierarhia mondială, în momentul de față, însă reușitele sale din ultimii ani nu au venit fără o maturizare semnificativă.

Sportiva din Târgoviște a admis într-un podcast că a învățat să nu mai trateze toate criticile cu o seriozitate sporită și a explicat cum timpul foarte scurt petrecut pe rețelele sociale îi ajută claritatea mentală.  

Sorana Cîrstea stă maximum 15 minute pe Instagram, într-o zi

  • Statista notează că, în aprilie 2022, americanii utilizau telefonul mobil zilnic timp de 4 ore și 30 de minute. 

„Uneori, mai îmi cad ochii pe titluri negative. Am văzut într-o zi un titlu: 'Sorana Cîrstea se afundă în mediocritate.' Era după turneul de la Abu Dhabi.

Am intrat, pentru că, dimineața, când stau la cafea, îmi place să citesc știri din sport. Sportul e lumea mea. Am intrat pe acea știre și am aflat ce scria: că am căzut de pe locul 22 pe locul 24 mondial.

Nu mă mai deranjează. Să fii locul 29 în lume la job-ul tău nu cred că este atât de ușor. Dar mă uit cu un zâmbet la astfel de articole, pentru că știu ce persoană sunt, ce viață am, ce relații am. Sunt o persoană destul de sigură pe mine și nu am nevoie de validarea unui articol pentru a mă simți eu bine cu mine. 

Am ajuns la o maturitate, dar când aveam 19 ani le puneam la suflet.

Am învățat să iau lucrurile mai ușor. 

„În realitate, toate interacțiunile pe care le am sunt pozitive. Nu are nicio treabă cu realitatea ce vedem online.”

Pare că oamenii sunt răi, însă, în realitate, toate interacțiunile pe care le am sunt pozitive. Oamenii sunt drăguți. Nu am avut pe nimeni vreodată să-mi spună că sunt fraieră că am pierdut. 

Online, nu știu... lucrurile se schimbă. Din cauza aceasta, eu stau puțin în afara online-ului. Nu sunt foarte vizibilă pe rețelele de socializare.

Am un cronometru: stau doar 15 minute pe zi. Nu vreau să stau mai mult. Intru, postez și atât. 

Încerc să stau cât mai departe, pentru că, până la urmă, nu are nicio treabă cu realitatea ce vedem acolo.

Realitatea nu trebuie văzută prin telefon, ci trebuie trăită,” a spus Sorana Cîrstea în podcastul lui Cătălin Oprișan, Vreau să știu. 


Sorana Cîrstea, elogiată de fostul antrenor al Simonei Halep: „O să ne dăm seama de adevărata ei valoare”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!