OFICIAL Clauză activată! Selecționerul care și-a prelungit contractul chiar înainte de EURO 2024

Luis de la Fuente EURO 2024 Spania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 09:27
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 09:27

Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) a confirmat, marţi, prelungirea mandatului lui Luis de la Fuente în funcţia de selecţioner al echipei naţionale până în anul 2026, informează AFP.

Oficializarea concretizează un acord anunţat în luna februarie.

Luis de la Fuente, selecționer al Spaniei până în 2026

Luis de la Fuente şi staff-ul său vor fi la comanda echipei naţionale a Spaniei până în 2026, anul viitoarei Cupe Mondiale ce se va desfăşura în SUA, Mexic şi Canada.

"RFEF l-a informat pe selecţionerul naţional de acordul efectiv pentru reînnoirea contractului său, aşa cum fusese anunţat în februarie, precum şi a angajamentului staff-ului său tehnic", se arată într-un comunicat difuzat de federaţie.

De la Fuente a fost numit la cârma echipei reprezentative în decembrie 2022, înlocuindu-l pe Luis Enrique după eliminarea Spaniei din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar din 2022.

Contractul său expira teoretic la 30 iunie, în plin EURO 2024, dar cuprindea o clauză de prelungire care a fost activată.

De la sosirea lui De la Fuente pe banca tehnică, selecţionata "la Roja" a câştigat Liga Naţiunilor 2023 şi s-a calificat la EURO din Germania, unde va juca în Grupa B alături de Italia, Croaţia şi Albania.

În 13 meciuri, bilanţul selecţionerului este de nouă victorii, două remize şi două înfrângeri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!