EXCLUSIV Ciprian Marica, uluit după ce a aflat ora de plecare a tricolorilor spre Munchen + povestea cu Pițurcă: ”Îți dădea o liniște”

Ciprian Marica EURO 2024 nationala romaniei EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Iunie 2024, 00:39
Data actualizarii: Duminica 16 Iunie 2024, 00:38

Naționala României se află în Germania în clipa de față pentru a lua parte la Campionatul European din 2024, transmis de Pro TV, Pro Arena și VOYO.

Tricolorii au fost repartizați în Grupa E la EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina. Pe ucraineni, selecționata lui Edward Iordănescu îi vor întâlni luni, 17 iunie, de la ora 16:00, pe stadionul ”Allianz Arena” din Munchen.

Ciprian Marica, uluit după ce a aflat ora de plecare a tricolorilor spre Munchen + povestea cu Pițurcă: ”Îți dădea o liniște”

Naționala pleacă duminică dimineață spre Munchen cu trenul, încă de la ora 9:00, iar fostul internațional român, Ciprian Marica, susține că e mult prea devreme pentru starea de spirit a tricolorilor.

De asemenea, Marica a povestit și cum ordona Victor Pițurcă lucrurile la națională, astfel încât să le confere liniște fotbaliștilor.

”Îmi aduc aminte și lucrul ăsta îmi plăcea fantastic de mult. Pițurcă înainte de meci ne spunea că micul de jun nu e obligatoriu. 'Odhiniți-vă, băieți, și când vă treziți veniți și luați-l'.

Îți dădea o liniște... Presiunea e enormă la echipa națională. El ne spunea 'liber, odihniți-vă, dormiți, și după ce luați micul de jun, ne continuăm ziua'.

9:30 mi se pare cam devreme. Ai nevoie de liniște în toată febra aia! Noi ne trezeam la 9:30, 10 la micul de jun”, a spus Ciprian Marica.

România, o singură victorie în istorie la EURO!

România a obținut calificarea la primul turneul final după opt ani. Ultima oară a fost la EURO 2016, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Este a șasea prezență din istoria ”tricolorilor” la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!