Croatii, REVOLTATI dupa ce UEFA a decis sa-i suspende! Scrisoarea dura trimisa lui Platini: "Cum sa fim noi pedepsiti pentru niste HULIGANI?!" Cand se anunta decizia:

Autor: Sport.ro
Duminica 17 Iunie 2012, 08:51

	Croatii, REVOLTATI dupa ce UEFA a decis sa-i suspende! Scrisoarea dura trimisa lui Platini: "Cum sa fim noi pedepsiti pentru niste HULIGANI?!" Cand se anunta decizia:

Din cauza rasismului aratat de fanii croati fata de Mario Balotelli la Italia - Croatia, UEFA a decis sa deschida o procedura disciplinara impotriva croatilor

Federatia Croata de fotbal (HNS), vizata sambata de o procedura disciplinara a UEFA, din cauza manifestarilor rasiste ale suporterilor la adresa italianului Mario Balotelli la Euro-2012, a cerut sa nu fie sanctionata, disociindu-se de comportamentul "huliganilor".

"Federatia Croata de Fotbal cere UEFA sa nu sanctioneze nationala croata, exemplara de mai multi ani prin performantele sale si comportamentul din teren si din afara terenului si care un poate fi asociata cu faptele acestor suporteri, care in realitate nu sunt fani, ci sunt huligani care ar trebui sa fie departe de orice eveniment sportiv. HNS se disociaza de orice comportament deviant al suporterilor de la turneul final Euro-2012 si condamna aceste manifestari", se arata intr-un comunicat al HNS.

UEFA a anuntat, sambata, ca a deschis o procedura disciplinara impotriva federatiei din Croatia, in special ca urmare a scandarilor rasiste ale fanilor si a folosirii unor simboluri rasiste de catre unii dintre suporteri, la meciul cu Italia, scor 1-1. Acest caz va fi analizat marti.

La meciul Italia - Croatia, de joi, insultele rasiste ale fanilor croati l-au vizat pe italianul Mario Balotelli.

Federatia din Croatia a fost deja sanctionata de UEFA cu 25.000 de euro pentru fumigene, obiecte aruncate si intrarea unui suporter pe teren, la meciul cu Irlanda, din 10 iunie. insa comportamentul rasist al fanilor ar putea sa o coste pe Croatia mai mult decat o amenda.

Reprezentativa Rusiei a fost sanctionata cu retragerea a sase puncte de Comisia de Disciplina a UEFA, decizie cu suspendare, pentru urmatoarea campanie de calificare, cea pentru Euro-2016, din cauza comportamentului unor suporteri la meciul cu Cehia, de la Euro-2012. in cazul unor noi probleme cu fanii, Rusia va incepe campania de calificare la Euro-2016 cu sase puncte in minus fata de contracandidatele sale.

Croatia ar putea primi o sanctiune de acest tip, UEFA fiind hotarata sa arate toleranta zero in ceea ce priveste huliganismul si rasismul.

Reprezentativa Italiei a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), partida disputata joi, la Poznan, cu nationala Croatiei, in grupa C de la Campionatul European din Polonia si Ucraina.

Sursa: Mediafax

O gravidă infectată cu Covid-19 a născut prematur. Medicii încearcă să salveze bebelușul
BRAT

Modifică setările cookies