Cocis: "In ceea ce priveste nationalele, Rusia si Romania sunt la acelasi nivel"

Autor: Sport.ro
Joi 20 Martie 2008, 12:28
"IN RUSIA SE INVESTESTE MASIV IN FOTBAL"

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Inainte de ultimul test al nationalei lui Piturca, amicalul cu Rusia, Cocis vorbeste despre viata la Lokomotiv si de cum s-a acomodat in tara lui Tolstoi."Stii ce e culmea? Ca eu nici n-am apucat sa joc in Liga 1, in Romania. Am plecat cand U Cluj era in Divizia B. Am facut-o, in schimb, in Rusia. Pot face insa o comparatie, pentru ca urmaresc atent ce se intampla in tara. La ei, ca si la noi, a inceput sa se investeasca masiv in fotbal. In Rusia nu se mai joaca dur si sunt promovati tinerii. De afara se cumpara numai fotbalisti de nationala. La Lokomotiv sunt cinci internationali din Africa, doi din Brazilia si unul din Argentina. Atat romanii, cat si rusii au scos capul in Europa. La nivel de nationale, suntem de aceeasi valoare", a spus Cocis in Libertatea.

Despre amicalul care va avea loc, Cocis spune ca nu este importanta victoria. Importanta este evolutia pe care nationala o va avea la EURO. "Nu se pune asa problema. Ambele meciuri sunt partide de verificare. Romania trebuie sa dea totul in Elvetia. Cu Rusia va fi un test util. S-a calificat la Euro dintr-o grupa grea, cu Croatia si Anglia. I-au ajutat rezultatele, dar au si o echipa puternica. M-as bucura sa intalnim Rusia si la Euro, intr-o faza superioara", a spus Cocis.

Citeste si:

Romania

Rusia

Iohannis: Dăncilă a pus pe butuci relația cu lumea arabă. Regele Iordaniei s-a simțit jignit
BRAT