EROI.RO | "Aici nu ma bate nimeni mai rau ca la orfelinat" Povestea CUTREMURATOARE a unei campioane nationale la box 

EROI.ro in fiecare sambata, la Sport ProTV, ora 20:00!

Steluta Duta a plans cand a devenit campioana europeana. Si de bucurie, dar si de durere. Si-a adus aminte de momentele grele cand lua bataie zi de zi la orfelinatul unde au abandonat-o parintii. Pentru ea, casa de copii era casa de bataie. 

"Am avut o viata foarte dura, ne bateau colegele mai mari. Daca nu le dadeam desertul, seara ne astepta si ne bateau cu capul de calorifer, cu bate, cu ce prindeau ne bateau! Ne bateau tot timpul, iar educatoarele supraveghetoare nu luau nicio masura!", povesteste Steluta. 

"Cand a venit la box, mi-a zis ca aici nu poate s-o bata cineva mai mult decat au batut-o la casa de copii! Ii dadeau cu piciorul in cap sa ii deschida pumnul sa-i ia desertul! Sigur ca m-a impresionat si am zis ca merita tot respectul", spune Adrian Lacatusu, antrenorul lotului national de box.

Pana sa ajunga campioana, Steluta a ajuns in strada. Asa se incheia orice iesire de la casa de copii. Salvarea ei a fost boxul. Sala de box i-a devenit si casa si loc de antrenament.

"S-a prins antrenorul ca nu aveam unde sa dorm, mi-a pus 2 canapele intr-un vestiar, o saltea, o lenjerie si o patura, va dati seama cat de bucuroasa am fost , va dati seama, am zis ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap!", mai spune Steluta.

"Am inceput antrenamentul exact pe stomacul gol, eu l-am mintit pe antrenor ca am ce sa mananc, unde sa dorm, de fapt, nu aveam".

Boxul i-a oferit sansa sa arate ca e un om special. E de 11 ori campioana a Romaniei, de 3 ori campioana europeana si de 3 ori vicecampioana mondiala. S-a plimbat din nou pe strazi, de data asta cu limuzina.

"Am foarte multe medalii care nici eu nu stiu sa le numar! Cand mi-am auzit imnul pentru prima oara, a fost cea mai mare bucurie din viata mea. Am ajuns pana aici, n-am muncit degeaba", spune Steluta. 

Despre viata ei se poate scrie o carte. Chiar s-a scris. "Robotelul de aur". Mai are un singur vis: "Vreau sa fac si eu un copil si vreau sa-mi zica mama, eu care n-am avut parinti!"

"Este si acum un model pentru toate fetele din lot! Este un model pentru orice om din tara asta!", spune Adrian Lacatusu.

 

"Adevarul e ca si saracia m-a impins sa scap din mizerie" - Steluta Duta.
 
Reporter: Violeta Colgiu
Operator: Lica Molan
Editor: Bogdan Hofbauer




VIDEO PROTVPLUS.RO

Comisia Europeană nu a reînnoit comanda pentru vaccinul produs de AstraZeneca
BRAT
Modifică setările cookies