„Atenție, e de film!” Corvinul Hunedoara, vedetă în presa internațională după ce a luat Cupa: „Povești care ne plac!”

Corvinul Hunedoara Cupa Romaniei Otelul Galati Cupa Romaniei
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Joi 16 Mai 2024, 00:31
Data actualizarii: Joi 16 Mai 2024, 00:31

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a trecut de Oțelul Galați.

La Sibiu, hunedorenii s-au impus la loviturile de departajare, scor 3-2, după ce fusese egal, 2-2, la capătul a 120 de minute. Corvinul câștigă astfel primul trofeu din istoria de 103 ani a clubului.

Trupa lui Florin Maxim, care nu are drept de promovare în prima ligă, va reprezenta România în ediția viitoare de Europa League. Corvinul va intra în primul tur preliminar al competiției.

Corvinul Hunedoara, vedetă în presa de afară: „Atenție!”

Performanța hunedorenilor a atras imediat atenția în presa din străinătate. „Corvinul, din a doua ligă, câștigă Cupa României! Transilvănenii au trecut de Oțelul Galați, la loviturile de departajare, unde portarul de 19 ani, Ștefan Lefter, a apărat două penalty-uri”, a scris contul de Twitter Camino al fútbol europeo.

„Atenție, pentru că în următoarea ediție UEFA Europa League o să avem un alt club de divizie secundă. Corvinul, echipa unui oraș de 50.000 de locuitori, din Transilvania, și care de 32 de ani nu a jucat în prima ligă, a câștigat astăzi Cupa României! De film”, a scris jurnalistul spaniol Jaume Naveira.

„Interesant că cei de la Corvinul nu au drept să promoveze în prima ligă din România pentru că nu sunt un club privat. Așa e regulamentul. Să vedem dacă primește licență pentru cupele europene”, a remarcat jurnalistul polonez Wojciech Frączek.

„Povești care ne plac mult!”/ „Ce rezultat în România!”

„Povești care ne plac și ne plac mult. Corvinul Hunedoara, din divizia secundă a României, a câștigat Cupa la penalty-uri și va participa în tururile preliminare din Europa League în sezonul viitor”, a notat și contul de Twitter GRADA B pro.

Neel Shelat, jurnalist la Forbes și Al Jazeera, a exclamat: „Ce rezultat în România! Echipa de divizia a doua Corvinul Hunedoara a trecut de Oțelul Galați cu 3-2 la penalty-uri și a câștigat primul ei trofeu major, în prima apariție într-o finală”.

În România, Corvinul Hunedoara e a cincea echipă de ligă secundă care câștigă Cupa. Precedentele au fost Metalul Reșița, Arieșul Turda, Chimia Râmnicu-Vâlcea și Rapid. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!