Dinamo, amendata cu 30.000 de lei dupa semifinala cu Steaua! 14 oameni au primit interdictie! Ce s-a intamplat dupa meci

►Generatia de Aur serveste Mondialul! Urmareste-le pe Simona si Sorana la Fed Cup, in LIVE BLOG pe www.sport.ro!

inainte, pe timpul si dupa partida de fotbal dintre F.C. DINAMO Bucuresti si F.C. STEAUA Bucuresti disputata pe Arena Nationala, Jandarmeria Capitalei a constatat si sanctionat o serie de incalcari ale prevederilor legale in vigoare dupa cum urmeaza:

- Au fost identificate 15 persoane carora le-au fost intocmite actele de sesizare pentru detinerea si folosirea materialelor pirotehnice, fapta prevazuta si sanctionata de art. 37 din Legea 126/1995 (republicata) privind regimul materiilor explozive.

- Unei persoane i-au fost intocmite actele de sesizare pentru detinerea de substante interzise conform art. 4 din Legea 143 din 2000 privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de droguri.

- Au fost aplicate 30 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 8.830 de lei pentru patrunderea fara drept pe suprafata de joc, patrundere in stadion in stare vadita de ebrietate, consum de bauturi alcoolice, participare la scandal, amenintare cu acte de violenta, savârsirea in public de fapte sau gesturi obscene, vânzarea la suprapret a biletelor, patrundere in stadion fara documente de acces si refuz de legitimare;

- 14 persoane au primit interdictia de a mai participa la competitii si jocuri sportive pe o perioada cuprinsa intre 6 luni si un an.


Suporterii Stelei au intrat pe gazon!

Pentru nerespectarea obligatiilor prevazute de lege, clubul organizator, Dinamo, a fost sanctionat cu amenda in valoare de 30.000 de lei conform Art 10, alin. 2, lit. b din Legea 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive cu modificarile si completarile aduse de Legea 10 din 2012.
Societatea privata de securitate a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1000 de lei pentru nerespectarea masurilor prevazute in planul de actiune conform Art. 27 alin. 11 lit. c din Legea 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive cu modificarile si completarile aduse de Legea 10 din 2012.

Totodata cinci angajati ai societatii private de securitate au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 100 de lei fiecare pentru nerespectarea obligatiilor ce revin personalului de ordine si siguranta conform Art. 27, alin. 1 din Legea 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive cu modificarile si completarile aduse de Legea 10 din 2012.

Dupa incheierea partidei, un grup de persoane aflate in Peluza Sud au patruns in zona terenului de joc pentru a intra in conflict cu alti suporteri fiind nevoie de interventia jandarmilor care au blocat intentia acestora.

In urma acestui incident, suporterii stelisti au aruncat spre jandarmi cu scaune si alte obiecte contondente iar un operator TV si alte 3 persoane au fost ranite in zona capului si au necesitat ingrijiri medicale acordate de catre echipajele SABIF prezente la fata locului iar operatorul TV a necesitat transportul la spital.

Pentru desfasurarea in conditii de siguranta a evenimentelor sportive Jandarmeria Capitalei recomanda tuturor suporterilor sa respecte prevederile legale si atrage atentia ca nu va tolera niciun fel de actiuni sau comportamente care sa pericliteze siguranta spectatorilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Creștere îngrijorătoare a numărului de infectări. În Ilfov se introduc din nou restricții
BRAT

Modifică setările cookies