Cupa Mondiala 2018

#PreviewMondial. Ion Alexandru iti spune tot ce trebuie sa stii inaintea finalei mondiale Franta - Croatia

Italia si Olanda nici nu s-au obosit sa faca drumul pana in Rusia. Germania si Spania nu si-au despachetat toate bagajele, Argentina s-a facut de ras, Brazilia s-a tavalit de plans, iar Anglia si Belgia s-au inecat la mal.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Iulie 2018, 12:15
Data actualizarii: Duminica 15 Iulie 2018, 13:45

Uite asa avem o finala mondiala inedita si de foarte putini scontata. Doar Uruguay este o tara mai mica decat Croatia dintre cele care au jucat in finala Cupei Mondiale, iar francezii confirma ca au o generatie minunata si după finala Euro2016 au ajuns si in finala Mondialului gazduit de Rusia.

Avem doua echipe frumoase care nu au pierdut niciun meci la acest turneu final, iar finala de pe Lujniki este o ocazie uriasa in primul rand pentru croati care au o generatie extraordinara in apogeul ei fotbalistic.

Croatia a stat cu un meci mai mult pe teren la acest turneu final pentru ca a jucat prelungiri la toate meciurile eliminatorii si penaltyuri in optimi cu Danemarca si in sferturi cu Rusia.

Croatia nu a batut niciodata Franta, iar cel mai dureros esec a fost la Mondialul din 98, cand Thuram a reusit cele doua goluri din cariera la nationala si francezii cu castigat cu 2-1 semifinala mondiala.

Ultimul meci direct a fost 0-0 in 2011 si chiar daca au trecut 7 ani sunt sapte croati care au venit in Rusia pentru a juca marea finala. De asemenea, Lloris si Matuidi vor fi pe teren pentru francezi.

CONTINUAREA PE IONALEXANDRU.RO

Modifică setările cookies