Legea ANTI-CORUPTIE din fotbal, modificata astazi de FRF! Noutatile anuntate oficial de Federatie

Legea ANTI-CORUPTIE din fotbal, modificata astazi de FRF! Noutatile anuntate oficial de Federatie

Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal a adoptat in sedinta sa de miercuri un articol care are drept scop combaterea oricarui "aspect negativ care afecteaza integritatea competitiilor, cum ar fi pariurile sportive si/sau coruptia in fotbal".

Comitetul de Urgenta al FRF, compus din Razvan Burleanu, presedintele FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepresedinte FRF, Octavian Goga, vicepresedinte FRF, a adoptat cu unanimitate de voturi, in conformitate cu dispozitiile art. 36 din Statutul Federatiei Romane de Fotbal, completarea Regulamentului Disciplinar al FRF prin introducerea articolului 601.

Primul punct al articolului stipuleaza ca "participantul la abaterile disciplinare prevazute in cuprinsul art. 60 si art. 60bis din prezentul regulament nu se pedepseste, daca ajuta in orice mod (denunt, declaratii, inscrisuri s.a.m.d.) la solutionarea cauzei si sanctionarea celorlalti participanti la respectiva abatere disciplinara".

Punctul al doilea prevede ca "participantul care, dupa ce organismul jurisdictional competent a fost investit cu cercetarea unor abateri disciplinare prevazute de art. 60 si/sau art. 60 bis din prezentul regulament, recunoaste fapta inainte de data primei audieri a respectivului participant urmeaza a fi sanctionat cu pana la 50% din sanctiunea prevazuta pentru abaterea disciplinara comisa".

Aceste documente au fost adoptate avand in vedere scopul FRF de "a combate orice aspect negativ care afecteaza integritatea competitiilor cum ar fi pariurile sportive si/sau coruptia in fotbal", luand in considerare "posibilitatile limitate de investigatie aflate la dispozitia organismelor jurisdictionale".

Citeste si:FRF
VIDEO PROTVPLUS.RO

La Blaj, lumea a așteptat în ploaie să se vaccineze, peste așteptările autorităților
BRAT
Modifică setările cookies