Singurul roman care a urcat sapte varfuri de peste 8000 de metri fara oxigen suplimentar a plecat in expeditia vietii!

Singurul roman care a urcat sapte varfuri de peste 8000 de metri fara oxigen suplimentar a plecat in expeditia vietii!

Horia Colibasanu vrea sa cucereasca Everestul, cel mai inalt varf al Planetei.

Alpinistul Horia Colibasanu se poate lipsi de oxigenul suplimentar pe Everest, dar nu renunta in ruptul capului la slaninuta. N-a uitat s-o puna in bagaje. De acolo isi ia energia la peste 8.000 de metri altitudine.

"E una dintre cele mai bune alimente alimente de altitudine, o folosim cu succes inca diun prima expeditie cand am luat slanina din cauza ca nu aveam prea multe fonduri pentru mancarea speciala si am observat ca este foarte buna asa ca nu exista acum expeditie fara slanina de acasa. Ceapa exista acolo, problema e ca ingheata. Ai ceapa cat poti s-o duci in buzunar", a spus Horia.

Colibasanu s-a antrenat un an pentru expeditia vietii. Desi va dormi in cort la minus 25 de grade, nici macar colegii sai doctori nu l-au putut intoarce din drum. E hotarat sa puna steagul romanesc pe Everest.

"Eu sunt doctor si daca mi-as lua doctor, te sperii, nu mai pleci niciunde daca ai merge la doctor, iti gasesc ei ceva. Nu, nu ma duc la doctor. Eu cred ca nu e o nebunie si fiecare om face ce-i dicteaza constiinta. Sper sa imi tina pumnii toti cei care doresc sa reusesc si sa nu dezamagesc", a mai spus Horia.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Școala românească a fost prinsă complet pe nepregătite de pandemie. Învățământul online, un experiment eșuat
BRAT
Modifică setările cookies