Conference League

Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA să arbitreze o finală europeană!

Istvan Kovacs (37 de ani) a fost delegat de UEFA pentru finala Europa Conference League, dintre AS Roma și Feyenoord Rotterdam, care se va disputa la Tirana, în Albania.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2022, 18:06
Data actualizarii: Joi 12 Mai 2022, 08:46

Potrivit site-ului UEFA, Kovacs va conduce finala programată pe 25 mai. AS Roma - Feyenoord va fi în direct pe PRO ARENA și VOYO.ro.

Kovacs va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Mihai-Ovidiu Artene, iar al patrulea oficial va fi elvențianul Sandro Scharer.

  • Istvan Kovacs

”Kovacs este un arbitru internațional din 2010 și va arbitra prima sa finală europeană. În acest sezon, Kovacs a oficiat zece partide UEFA la nivel de cluburi, inclusiv prima semifinală Champions League dintre Manchester City și Real Madrid”, a scris site-ul UEFA.

Istvan Kovacs va arbitra finala Conference League, AS Roma - Feyenoord!

Zece meciuri europene intercluburi a arbitrat Kovacs: cinci în Liga Campionilor, două în Europa League, unul în Conference League, plus alte două din calificările pentru Europa League și Conference League.

AS Roma - Feyenoord va fi prima finală de Conference League din istorie. Cea mai nouă competiție înființată de UEFA le aduce față în față pe 

Pentru Roma lui Jose Mourinho este prima finală europeană după 31 de ani. În 1991, capitolinii au pierdut finala Cupei UEFA în fața celor de la Inter Milano, scor 2-1.

Feyenoord a câștigat Cupa UEFA în urmă cu 20 de ani, în 2002, în fața Borussiei Dortmund, chiar pe propriul stadion, scor 3-2. Tot la Rotterdam a câștigat și prima Cupă UEFA din istorie, în 1974, cu Tottenham.

Modifică setările cookies